Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γρηγορόπουλος (ο Gregory μας)

gregory

Ο Αλέξανδρος από τη φωτογραφία της τάξης μας στην Γ' Γυμνασίου, 6 μήνες πριν την δολοφονία του.

Πλησιάζει η μέρα που κλείνει ένας χρόνος από την δολοφονία του συμμαθητή μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από την ελληνική αστυνομία, την ώρα που διασκέδαζε στα Εξάρχεια.

Σας παρακαλώ όλους σας,

αν γράψετε κάτι για αυτόν, οτιδήποτε,

ή μιλήσετε με την παρέα σας για αυτόν,

να γνωρίζετε οτι το όνομά του ήταν

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γρηγορόπουλος
και όχι Αλέξης Γρηγορόπουλος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ τον φωνάζανε οι φίλοι του, η μητέρα του, οι συγγενείς του. Οι συμμαθητές του αν δεν τον φωνάζαμε Gregory, παραφράζοντας το επώνυμό του, πάντα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ τον φωνάζαμε. Κανένας, μα κανένας και ποτέ , δεν τον αποκαλούσε  Αλέξη. 

Μόνο μετά τον θάνατό του κάποιοι δημοσιογράφοι που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και μας παραπληροφορούν καθημερινά και κάποιοι πολιτικοί που ποτέ δεν είναι καλά ενημερωμένοι και συνήθως παίρνουν αποφάσεις μέσα στην άγνοιά τους, κατάφεραν τελικά να του αλλάξουν το όνομα. Μην τους αφήσετε να σας κάνουν, για μια ακόμη φορά, ο,τι αυτοί θέλουν.

 ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ :

- Αν μιλήσετε με τους φίλους σας για αυτόν, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ να τον προσφωνήσετε.

- Αν κάποιος από την παρέα σας τον ονομάζει με άλλο όνομα, διορθώστε τον, πες τε του οτι το σωστό είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

- Αν κάποιος δημοσιογράφος τον προσφωνεί αλλιώς, στείλτε του e-mail και πες τε του ότι κάνει λάθος και ότι το σωστό είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

- Αν ακούσετε κάποιο πολιτικό σε κάποιο μέσο να τον προσφωνεί αλλιώς, τηλεφωνήστε στο μέσο και πείτε ότι ο φιλοξενούμενός τους κάνει λάθος και ότι το σωστό είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

 Αυτό που του έχει μείνει πλέον είναι η μνήμη των κοντινών του στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ που είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ας μην αφήσουμε να του το πάρουν και αυτό!!!

Δείτε επίσης
http://efhbos.wordpress.com/2008/12/07/gregory/
http://efhbos.wordpress.com/2009/01/10/alexandros_/

8 Responses to “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γρηγορόπουλος (ο Gregory μας)”

  1. Έτσι καλόπαιδο να επιμένεις στα σημαντικά

  2. Ας μην ξεχάσουμε τον μικρό Αλέξανδρο, ΠΟΤΕ!

  3. @roula & @jane
    Γιατί αυτό είναι το σωστό. Να μην ξεχνάμε ποτέ και να επιμένουμε!!!

    Δεν θα το έβγαζα από τώρα αλλά με ανάγκασε το
    http://www.tvxs.gr/v25616
    και είπα να το ανεβάσω τώρα, πριν είναι αδύνατον να ακουστεί πλέον.

    Να σημειώσω οτι στην αρχή του χρόνου είχα στείλει email στον κ. Κούλογλου γι’ αυτό το θέμα. Έλαβα και απάντηση, οτι το έλαβε…

  4. Δεν θα ξεχασουμε ποτέ ούτε τον μικρο Αλέξανδρο ούτε οσα έγιναν!!!!!

  5. θελω να τα λεμε εχουμε κοινα ενδιαφεροντα διαβασε τελευταια αναρτηση μου

  6. Σωστή η επισήμανσή σου. Είναι όμως προφανής ο λόγος που το Αλέξανδρος το έκαναν κάποιοι Αλέξης. Και δεν το έκαναν για λόγους συντομίας….

  7. opoios endiaferetai na milisei gia ton Aleksandro as mou steilei mail sto nikos2011@hotmail.com…tha ginei ena afieroma sti TV.


Leave a Reply