Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Βωβός: Η …αντεπίθεση

Τις κινήσεις της εφόσον η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ είναι αρνητική για τη συνέχιση της κατασκευής του εμπορικού της κέντρου στο Βοτανικό αποκάλυψε χθες η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική (ΜΒΔΤ).

Η εταιρεία η οποία το τελευταίο διάστημα τελεί υπό πίεση ξεκαθαρίζει ουσιαστικά ότι στην περίπτωση δυσμενών εξελίξεων δεν θα αφήσει να προχωρήσει το γήπεδο του ΠΑΟ ζητώντας να της επιστραφεί η έκταση που έχει παραχωρήσει για τη δημιουργία του γηπέδου, ενώ θα ζητήσει και αποζημιώσεις.


Όπως επισημαίνει συγκεκριμένα στη χθεσινή της ανακοίνωση «η ΜΒΔΤ έχει συμβάλει αποφασιστικά στην υλοποίηση της μεταφοράς του γηπέδου στο Βοτανικό και συνακόλουθα στην απόδοση σε κοινή χρήση της εκτάσεως της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο.Τ.45α που παραμένει στην ιδιοκτησία μας, αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στο Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτηρίων. Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικού αυτού θεμελίου, θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία».

Η στάση αυτή της ΜΒΔΤ θεωρείται αναμενόμενη τη στιγμή που τα δύο έργα έχουν συνδεθεί. Όπως υπενθυμίζεται, κατ’ εφαρμογή του Ν. 3481/2006, η ΜΒΔΤ προέβη:

– στη δωρεάν παραχώρηση προς το Δήμο Αθηναίων του μεγαλύτερου μέρους της ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ.45, προκειμένου να χωροθετηθεί το γήπεδο του ΠΑΟ,

– στην κατεδάφιση όλων των επικειμένων βιομηχανικών κτηρίων, επιφανείας 110.000,00 τ.μ. και

– στην ανέγερση στο Ο.Τ.45α κτηρίου της, κατασκευασμένου κατά ποσοστό περίπου 70%. Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου διεκόπησαν την 4η Δεκεμβρίου 2008, λόγω της επιβληθείσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστολής. Για τις εκτελεσθείσες μέχρι τη διακοπή εργασίες, περιλαμβανομένης και της δαπάνης για την αγορά των ιδιοκτησιών ΕΤΜΑ-Ελλατέξ, η Πειραιώς Real Estate έχει πιστοποιήσει συνολικό ποσό δαπάνης 154,420 εκατ. ευρώ.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΜΒΔΤ ήταν η πρόσφατη χορήγηση στον Παναθηναϊκό της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων για την κατασκευή του γηπέδου του στο Βοτανικό. Η εν λόγω εταιρεία δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η άδεια αυτή «δημιουργεί αισιοδοξία για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης».

Η επόμενη συνεδρίαση του ΣτΕ για το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης θα κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους τον Ιούνιο.

Τ. ΗΓ.

από την Ναυτεμπορική  22.4.2009
Τίτλος :  «Στην αντεπίθεση η Βωβός»
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/22/1655191.htm

 

 


2 Σχόλια to “Βωβός: Η …αντεπίθεση”

  1. […] posts για αυτό το θέμα Βωβός: Η …αντεπίθεση Βωβός: Το νέο mall… πέθανε, ζήτω το κτίριο γραφείων! Τα […]

  2. […] Βωβός: Η …αντεπίθεση […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: