Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Δεν τον φωνάζαμε «Αλέξη» τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

 

 

Mε στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πλέον ο Gregory προσφωνείτε σχεδόν απ’ όλους «Αλέξης».

 

Στις εφημερίδες, στα κανάλια, από τους δημοσιογράφους, από τους εκφωνητές, από τους πολιτικούς, από δήθεν φίλους του blogers.

 

Δεν ξέρω πως παρερμηνεύθηκε το όνομα «Αλέξανδρος» και έγινε «Αλέξης». Κατανοώ ότι για ένα σύνθημα σε μια πορεία το «Αλέξανδρος» ίσως δεν βοηθάει για να κάνει ρίμα, μα πλέον στον κόσμο έχει αποτυπωθεί για τον Gregory το όνομα «Αλέξης», κάτι που προσωπικά νομίζω πως δεν είναι σωστό για τη μνήμη του.

 

Χωρίς να το έχω ψάξει, νομίζω ότι τα δύο ονόματα γιορτάζουν διαφορετικές μέρες και απορώ πως έγινε η σύνδεση των δύο ονομάτων, αφού κανένας γνωστός του απ’ όσο γνωρίζω δεν τον προσφωνούσε με το όνομα «Αλέξης». Στο σχολείο όταν δεν τον λέγαμε «Gregory» τον φωνάζαμε «Αλέξανδρο» και ποτέ «Αλέξη». «Αλέξανδρο» τον φώναζαν επίσης οι κολλητοί του φίλοι και από το σπίτι του.

 

Παρακαλώ, ας κάνουμε μια προσπάθεια να κρατήσουμε στη μνήμη μας το όνομα του.

 

        Αν όχι Gregory (που τον φωνάζαμε χαϊδευτικά οι συμμαθητές του), τουλάχιστον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

 

 

 

 

 

19 Σχόλια to “Δεν τον φωνάζαμε «Αλέξη» τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο”

  1. φιλε
    καλα κανεις κ το αναφερεις
    αλλα οι υπολοιποι απλα δε το ξεραμε

  2. Ελπίζω να σαι βρίσκω, όσο καλύτερα γίνεται, καλόπαιδο
    Πόσο καλά κάνεις που επιμένεις!
    Καλήμερα σου 🙂

  3. @tsanovar Καλώς τον

    @roula Καλή σου μέρα Ρουλιώ 🙂

  4. α γεια σου, και δική μου απορία ήταν αυτό. το «Αλέξης», όμως, προσδίδει οικειότητα (κακώς κατ’ εμέ αφού όντως πρόκειται για άλλο όνομα), ειδικά σε αριστερό context.

  5. koita mporei kapoioi n ekanan ayto t la8os alla auto einai t teleytaio p mporoume n skeftoume meta apt dolofonia t…parol ayta kala kaneis p t anafereis..

  6. Εγώ που ήμουν συμμαθητής του δεν θέλω να τον φωνάζουν Αλέξη. Δεν μου λέει τίποτα αυτό το όνομα. Δεν μου θυμίζει την εικόνα του.
    Το ίδιο πιστεύω και για την μητέρα του.

    Εσένα που σε λένε «Γιατί» θα ήθελες να σε φωνάζουν «Διότι»; Μάλλον όχι.

  7. […] Δεν τον φωνάζαμε “Αλέξη” τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο […]

  8. koita,,tha sou e3igisw giati mas allaxan auto to iperoxo onoma,giati kapoioi i8elan poli apla na xwraei to onoma stous titlous.giauto.giati ine malakes kai fernoun PANTA ta pargamata komena k ramena sta metra tous.

  9. Σωστός ο Έφηβος, ήταν κάτι που είχα επισημάνει κι εγώ. Αλλά το «Αλέξης» βόλευε και τον άλλον Αλέξη…;-)

  10. […] Δεν τον φωνάζαμε “Αλέξη” τον Αλέξανδρο Γ […]

  11. […]  Αυτό που του έχει μείνει πλέον είναι η μνήμη των κοντινών του στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ που είναι ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ας μην αφήσουμε να του το πάρουν και αυτό!!! Δείτε επίσης https://efhbos.wordpress.com/2008/12/07/gregory/ https://efhbos.wordpress.com/2009/01/10/alexandros_/ […]

  12. […] ΑΛΕΞΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ.   Δείτε εδώ και εδώ Σχόλια […]

  13. […] Τα διαβάσαμε στο σχολίου μιας ανάρτησης του blog efhbos.wordpress.com: «Αυτό που έχει μείνει πλέον, είναι η μνήμη των […]

  14. exeis apolyto dikio den to gnwriza tha frontisw na to kanw gnwsto….. giati ton sebomaste kai se kamia periptosh den tha thelame na amaurosoyme thn mnhmh tou…..


Σχολιάστε