Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ ΔΕΣΜΩΤΕΣ!

Ευρω …ΣΥΡΙΖΑ  2009
ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ ΔΕΣΜΩΤΕΣ!

 

 

 

του Θ. Δρίτσα

       Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης ενισχύουν την πορεία δεξιάς μετατόπισης της πολιτικής ζωής. Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, παρά την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ ή την επιτυχία των Οικολόγων-Πράσινων. Ταυτόχρονα η  αποχή ήρθε παντού…πρώτο κόμμα. Στην Ελλάδα η νέα ενεργητική αποχή ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους.

   Κανείς δεν μπορεί και άρα δεν πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο ένα σημαντικό ποσοστό αυτής της νέας ενεργητικής αποχής να αποτελεί έκφραση προαναγγελίας κοινωνικών διεκδικήσεων. Αλλά, ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει αυτό το ενδεχόμενο και άρα δεν μπορεί να «χτίσει» πάνω σε αυτό ή μόνο πάνω σε αυτό.

   Εμείς, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αυτή τη φορά δεν πετύχαμε τους στόχους μας, δε δικαιώσαμε τις προσδοκίες που καλλιεργήσαμε και προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε. Δεν πρέπει να έχουμε κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε για ήττα ή για αποτυχία. Αυτό πράγματι συνέβη. Καλύτερο, όμως, είναι να επιλέγουμε προσδιορισμούς, περισσότερο ακριβείς πολιτικά και λιγότερο συναισθηματικούς. Έτσι θα φτάσουμε πιο βαθιά στην πολιτική ουσία των πραγμάτων.

        Γιατί «ουσία», κατά τη γνώμη μου, πολύ πιο σημαντική από την εκλογική αποτυχία και τελικά προάγγελός της, αποτελεί το γεγονός ότι για πολύ καιρό πριν τις Ευρωεκλογές δε δικαιώναμε τις προσδοκίες που καλλιεργούσαμε και δεν πετυχαίναμε τους στόχους μας. Ήττα δεν είχαμε, είχαμε, όμως, πολύ μεγάλα πολιτικά κενά, τα οποία στάθηκε αδύνατο να διαχειριστούμε συλλογικά και ενωτικά με πολιτικούς όρους. Είχαμε αδυναμία συνοχής και σταθερότητας πολιτικού λόγου και πολιτικού μηνύματος, αλλά και πολιτικής εκπροσώπησης. Είχαμε αδυναμία ανοικτών δημοκρατικών πολιτικών διαδικασιών υποδοχής ανθρώπων διαθέσιμων να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. Είχαμε αδυναμία συλλογικής επεξεργασίας της «γραμμής» και συλλογικού κριτικού ελέγχου της πορείας εφαρμογής της. Είχαμε αδυναμία κατάρτισης ενιαίου πολιτικού σχεδίου. Κυρίως είχαμε αδυναμία διαμόρφωσης συνεκτικής πολιτικής πρότασης με προοπτική την αλλαγή του πολιτικού τοπίου που εξαγγέλαμε και επαγγελλόμαστε.

   Αν συμφωνήσουμε ότι αυτές τις αδυναμίες όντως τις είχαμε και ότι αυτές μας στοίχισαν, τότε πρέπει να ψάξουμε γιατί τις είχαμε και  – ξεχωριστά σημαντικό – γιατί τόσον καιρό δεν τις ψάξαμε. 

Θα επιχειρήσω παρακάτω μερικές πρώτες βασικές απαντήσεις -συμπεράσματα στα δύο αυτά «γιατί»

     1.  Κατ’ αρχήν δε μας φταίει τόσο ή κυρίως «ο δικομματισμός».  

Πρώτον, γιατί αυτός είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και των κυρίαρχων πολιτικών με τις οποίες έχει να αναμετρηθεί η Αριστερά και να επηρεάσει ή να τις υπερβεί και δεύτερο, γιατί ενώ η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟΚ. ήδη από το 1996 διαρκώς «αιμορραγούν» σε ψήφους η Αριστερά δεν ωφελείται παρά μόνον συγκυριακά, το πολιτικό σύστημα αναπαράγεται και αντέχει, οι συσχετισμοί γίνονται δυσμενέστεροι για τις κοινωνικές ανάγκες και για το αίτημα της ισοδημοκρατίας.

Λέω, λοιπόν, ότι δεν ωφελεί η απλουστευτική στοχοπροσήλωση στην εναντίωση προς τους κυρίαρχους σχηματισμούς-μηχανισμούς (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.), επιλογή η οποία κάνει και δυσκολότερη τη διεισδυτικότητα των πολιτικών μας μηνυμάτων προς τα λαϊκά στρώματα που αυτοί επηρεάζουν. Αντίθετα, ωφελεί η σταθερή και διαρκής πρόταξη στοχευμένων, διεκδικούμενων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Ώριμων, μετρήσιμων και συμβατών με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η πολιτική του διεκδικητικού μεταρρυθμισμού μαζί με την κοινωνία, δεν είναι «ρεφορμισμός». Ας μην τη φοβηθούμε. Αντίθετα πρέπει να τη συγκροτήσουμε σε ενιαίο σύνολο και μάλιστα με κορύφωση μια καλά επεξεργασμένη κεντρική πρόταση διεξόδου. Η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» του Αλέκου Αλαβάνου και ο «3ος πόλος» του Αλέξη Τσίπρα, μπορούν να αποδειχθούν καλές ιδέες. Έτσι όπως τις εξαγγείλαμε, σχεδόν τις… κάψαμε, πριν τις επεξεργαστούμε.

Συμπεραίνω, λοιπόν, κατ’ αρχήν ότι χωρίς ενωτικό και ενιαίο διεκδικητικό πολιτικό σχέδιο θετικής κατεύθυνσης, δεν μπορείς να δικαιώσεις προσδοκίες και να πετύχεις στόχους. Κι αυτό είναι πολιτική ήττα, πριν το επιβεβαιώσει κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα.

 

2. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκροτήθηκε ως ενωτικό σχήμα, γι’ αυτό και ενέπνευσε χιλιάδες ανθρώπους. Σιγά-σιγά άρχισε να αποκαλύπτεται ότι σχεδόν καμιά από τις συνιστώσες του (ή τμήματα-τάσεις των συνιστωσών του) δεν τον ήθελαν ως ενωτικό, αλλά ως σχήμα συνεργασίας. Μερικοί, μάλιστα, δεν τον ήθελαν καθόλου. Όμως, το ελκυστικό του μηνύματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν ενότητα για να αλλάξουμε όλοι, όχι συνεργασία για να κρατήσουμε και να διογκώσουμε τις διαφορές μας

* Ερώτημα: Με αυτήν την εγγενή αντίφαση μπορούν να δικαιωθούν προσδοκίες και να επιτευχθούν στόχοι, ώστε να αποτυπωθούν σε εκλογικές νίκες;  

*Απάντηση-συμπέρασμα: Αποδεχθήκαμε το «πείραμα». Μπορούμε και να το συνεχίσουμε ένα διάστημα ακόμα ως πείραμα. Όμως, έχουμε ήδη βιωμένα συμπεράσματα. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δεν είναι ενωτικό πολιτικό υποκείμενο, στέλνει μηνύματα σύγχυσης στην κοινωνία και την μπερδεύει.

 

3. Η προϊούσα συντηρητική μετατόπιση των κοινωνικών ανακλαστικών και στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και με αιχμές τα νέα οξύτατα προβλήματα που τίθενται από τη διόγκωση του μεταναστευτικού ρεύματος, τη γενικευμένη κοινωνική ανασφάλεια και τους κλειστούς ορίζοντες για τους νέους, μας βρήκε απροετοίμαστους, αν και στα κείμενά μας την είχαμε προβλέψει ως ενδεχόμενο. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συγκροτήθηκε σε περίοδο ενεργού αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού που ενέπνευσε αισιοδοξία κα γέννησε ξανά μια καινούρια σχέση των νέων με την πολιτική, ύστερα από μια πολύχρονη περίοδο διαζυγίου. Στο πολιτικό D.N.A. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., γράφτηκε ο αριστερός ριζοσπαστισμός ως κεντρικό στοιχείο ταυτότητας. Αυτός καθόρισε προσδοκίες και στόχους. Αυτός έκανε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πολυσυζητημένη δύναμη αξιόπιστης αντιπολίτευσης. Αυτός αύξησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής μας ομάδας σε 14. Αυτός μας έκανε να είμαστε παντού. Αυτός ανανέωσε το στελεχικό δυναμικό του χώρου. Αυτός μας έκανε απελπιστικά μόνους εμάς, από όλο το θεσμικό πολιτικό φάσμα – να έχουμε ανοικτά αυτιά και μάτια στην εξεγερμένη συνείδηση και στην κραυγή αγωνίας χιλιάδων νέων ανθρώπων το Δεκέμβρη. Αυτός, τέλος, ο αριστερός ριζοσπαστισμός είναι πιστεύω που θα μας δώσει τη δυνατότητα να ξαναείμαστε μέσα στους νέους αγώνες στο μέλλον. Κι αυτός δεν πρέπει να ονομάζεται «αριστερισμός».

*Συμπεραίνω, λοιπόν, κι εδώ: αξίζει να μην αποπροσανατολιστούμε, αν και πρέπει να αναμετρηθούμε με στερεότυπα, με δογματισμούς, με αυτοεπιβεβαιώσεις, με απολυτότητες, με αυτοματισμούς και με αφέλειες.

 

4.  Ο αριστερός ριζοσπαστισμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στις νέες συνθήκες των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, στις συνθήκες της γενικευμένης κοινωνικής ανασφάλειας, έπρεπε να έχει ρεαλιστικές γειώσεις με βάση την κλονισμένη ενεργό διαθεσιμότητα των αποδεκτών της πολιτικής μας πρότασης, και δεν τις είχε. Το διαισθανόμασταν και το βλέπαμε, αλλά δεν είχαμε τον τρόπο να το συζητήσουμε και να το διορθώσουμε. Κεκτημένη ταχύτητα; Αυτοματισμός; Απουσία αντισωμάτων; Αδυναμία συνεννόησης; Ανεπάρκεια; Πάντως, ενώ τα πράγματα άλλαζαν, εμείς κινηθήκαμε για μεγάλο διάστημα με τις παραδοχές της εποχής ανόδου των κοινωνικών κινημάτων. Κινηθήκαμε, δηλαδή, με στερεότυπα. Επομένως, πώς να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που καλλιεργήσαμε, πώς να πετύχουμε τους στόχους μας, πώς να νικήσουμε; Κατ’ ουσία σταματήσαμε να κάνουμε πολιτική και το ρίξαμε στην προπαγάνδα.

* Ένα ακόμα συμπέρασμα: στο κέντρο των αποφάσεών  μας για την επόμενη μέρα, πρέπει να προσδιορίσουμε τη ριζοσπαστική, ανανεωτική, δημοκρατική αριστερή πολιτική στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης και του κοινωνικού συντηρητισμού, με στόχο και υποχρέωση να συγκροτήσουμε ενιαίο πολιτικό πλαίσιο, σαφές, επικαιροποιημένο και εξειδικευμένο, γι’ αυτήν την περίοδο.

 

5. Προβλήθηκε το επιχείρημα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πλήρωσε με μείωση των ψήφων του το τίμημα της απομάκρυνσής του από τον «Αριστερό Ευρωπαϊσμό». Πράγματι, κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έπρεπε να μιλήσει πολύ περισσότερο με τις θέσεις του για την Ευρώπη στην προεκλογική περίοδο. Θα έπρεπε γιατί μπορούσε. Και έτσι θα απαντούσε και σε μια άδικη και στοχευμένη επίθεση, που στοίχισε την εχθρότητα, την απομάκρυνση και την επιφύλαξη κάμποσων φίλων ή πρώην φίλων και ψηφοφόρων ή πρώην ψηφοφόρων του ΣΥΝ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν ξέρω πόσες ψήφους χάσαμε απ’ αυτήν την επίθεση, η οποία μάλιστα εκδηλώθηκε μερικές φορές με ανθρωποφαγικού χαρακτήρα δημοσιεύματα σε βάρος της Ελένης Σωτηρίου, τα οποία δεν ταιριάζουν και τόσο στην ηθική της «Ανανεωτικής Αριστεράς».  Ισχυρίζομαι, όμως – κοιτώντας προς το μέλλον – ότι στις συνθήκες γενικευμένης κρίσης εμπιστοσύνης προς την Ευρώπη, όπως αποτυπώθηκε στα εκλογικά αποτελέσματα  όλων των χωρών, το επιχείρημα ότι ηττηθήκαμε, γιατί εγκαταλείψαμε το ευρωπαϊκό μας πρόσωπο, είναι εύκολο και αβασάνιστο. Φαντάζει ως επιχείρημα δογματικού χαρακτήρα.

* Κι εδώ ένα συμπέρασμα: όντως πρέπει να συνεχίσουμε τη συζήτηση για την Ευρώπη και την Ε.Ε. Θα μας χρειαστεί, αν θέλουμε να κάνουμε πολιτική ανοικτών οριζόντων.

 

6. Κι ένα τελευταίο συμπέρασμα, χωρίς περισσότερα λόγια και αναλύσεις: Δημοκρατία, Διαφάνεια , Συμμετοχή. Σε κρίσιμες και καίριες στιγμές τις είχαμε πολύ ανάγκη και δεν τις είχαμε μαζί μας όσο θα έπρεπε… 

 

         Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ                                                                     10.06.2009

(Δημοσιεύτηκε στην Αυγή στις 14/06/2009)

Μια περσινή φωτογραφία

Μια περσινή φωτογραφία

67 Σχόλια to “ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ ΔΕΣΜΩΤΕΣ!”

  1. Mα ι στα !
    Συμπερασμα ;

    βρε παιδια ..Λιγη ειλικρινή αυτοκριτική θα δουμε ποτέ;

    Σ’αυτες τις συνθηκες που ο ανοιχτός Ωμός φασισμός σηκώνει κεφάλι, που η Ν.Δ γλιστρα ολο και περισσοτερο στην κοιλιά του Λάος , που η κοινωνια αναδιπλωνεται στον πιο ακραιο ατομικισμό
    ( Για την πάρτη μας ρε γαμωτο ..)
    ο σΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΉΣΕΙ ΑΥΤΆ και να δει καταμουτρα την Πραγματικοτητα ;
    Καλωσορισατε κυριοι στα 1933
    (και φυσικά και τοτε δεν φταιγαν οι Φασιστες αλλά οι …»σοσιαλφασιστες » και τα παλαια τραυματα ενώ ο Χιτλερ ετριβε τα χερια του ..
    Ξαναδιαβάστε ρε γ^%$#το την »Μαζική Ψυχολογια του Φασισμου» του Ράιχ

    Ξαναδιαβαστε ..Και κοιταξτε γυρω σας την Ελάδα που ΔΕΝ αντιστεκεται

  2. »Αυτός μας έκανε απελπιστικά μόνους εμάς, από όλο το θεσμικό πολιτικό φάσμα – να έχουμε ανοικτά αυτιά και μάτια στην εξεγερμένη συνείδηση και στην κραυγή αγωνίας χιλιάδων νέων ανθρώπων το Δεκέμβρη»

    Σιγά …. Μονοι εσεις ..και μαλιστα Απελπιστικά Μονοι…

    Η απελπιστική Ματαιοδοξια των Ναρκισσων της Αριστεράς .. και αυτη η Ρομαντική Μεγαλοστομία …

    Γιατί βρε απελπιστικά μόνοι και ΕΙΔΙΚΆ εσεις;
    Οταν αυτοπερικυκλωνεσαι με την αισθηση της δηθεν μαξιζα μοναξιάς σου δεν αποκλείεις Χιλιαδες ανθρωπους εκτος Συριζα που Ηταν εκει; Μια ποιο Δικαιωμα ; Με ποιο Δικαιωμα θεωρεις οτι Μόνο εσύ σταθηκες ορθιος τοτε; δΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙς ΕΤΣΙ ;
    δεν δειχνεις ετσι οτι θεωρεις το Κινημα ιδιοκτησια σου; ε;

  3. με την αισθηση της δηθεν μαξιζα σου =(δηθεν Μοναξιάς σου)

  4. δεν ξερω αν φταιει το λ που με κρατας σε μοντερεισον …

  5. Δευτέρα 22.6.2009

    ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  6. @Νοσφεράτος

    Πάντως οι Ο-Π τον Δεκέμβρη δεν ήταν εκεί. Αυτό είναι σίγουρο. Ψηφοφόροι τους, πρέπει να ήταν. Τα στελέχη ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!! Ο Δρίτσας γράφει : «απελπιστικά μόνους εμάς, από όλο το θεσμικό πολιτικό φάσμα» δηλαδή την πολιτική υποστήριξη του φορέα και όχι των ψηφοφόρων ή μελών μεμονομένα.

    Για να καταλάβεις τώρα ποια είναι η πολιτική θέση των Ο-Π για τον Δεκέμβρη του 2009 διάβασε (για μια ακόμη φορά) στο :

    Συνέντευξη με τον Νίκο Χρυσόγελο απο τους «Οικολόγους Πράσινους»

    εκει ρωτά τον Νίκο Χρυσόγελο ο Έφηβος ποιά είναι η γνώμη του για τα γεγονότα του Δεκέμβρη και ο Ν. Χρυσόγελος απαντά :

    …Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ενεργοί πολίτες και ενθαρρύνουν την κινητοποίηση των πολιτών είτε για να προστατεύσουμε ένα αγαθό που μας στερούν είτε για να προωθήσουμε λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή μας. Αλλά η ίδια η μορφή της κινητοποίησης πρέπει από μόνη να προβάλλει και τις διαφορετικές αξίες που θέλουμε να κερδίσουν την πλειοψηφία της κοινωνίας, πρέπει δηλαδή να είναι μη-βίαιη, με χρώματα, μουσικές, πνεύμα αλληλεγγύης, να προβάλλει μια νέα ποιότητα στην πολιτική, χωρίς να αναπαράγει τα αδιέξοδα του παρελθόντος . Προσωπικά θα έλεγα ότι υποδειγματικές είναι αυτές που οργανώνονται από τους φίλους του ποδηλάτου που μοιάζουν με μεγάλη γιορτή αν και έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, μαχητικότητα , είναι απαλλαγμένες από ανευθυνότητα και βία, αναδεικνύουν διεκδικήσεις αλλά και επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους. Αυτές είναι κινητοποιήσεις που είναι κοντά στην κουλτούρα μας

    Nα παραγγείλω 2 σαλεπάκια τώρα; (μολις το ραδιόφωνο έπαιξε αυτήν την διαφήμιση 🙂 )

  7. Επιμηθέας
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Ο Επιμηθέας ήταν γιος του Τιτάνα Ιαπετού και της Ωκεανίδας Ασίας ή Θέμιδας ή Αίθρας ή Κλυμένης. Αδέρφια του ήταν οι Ιαπετίδες Προμηθέας, Άτλας και Μενοίτιος. Το όνομά του προέρχεται πρόθεση «Επί» και το ρήμα «Μανθάνω», όπου το «α», σε ορισμένες αρχαιοεληνικές διαλέκτους, γίνεται «η». Σημαίνει «αυτός που επι του μαθήματος, σκέπτεται».

    Δυστυχώς, ο Επιμηθέας είναι ένα από τα θύματα της κατασυκοφάντησης του Ελληνικού πολιτισμού, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως «μη προνοητικός», «αφελής» και άλλα.

    Όμως, η σοφία της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας είναι δεδομένη. Ο Επιμηθέας είναι αυτός που βγάζει τα συμπεράσματα, μετά το γεγονός. Σε σύγχρονη γλώσσα θα μπορούσαμε να τον αποκαλέσουμε «εμπειρογνώμων».

    Αυτός μαζί με τον αδελφό του Προμηθέα έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Όταν τους ανατέθηκε να δώσουν στο κάθε ον τα χαρακτηριστικά που έπρεπε να έχει,ο Επιμηθέας έπεισε τον αδελφό του να του επιτρέψει να αναλάβει μόνος αυτήν την «δουλειά». Έτσι ο Επιμηθέας ονομάτισε και απέδωσε στο κάθε ον τα χαρακτηριστικά που ήθελε ο ίδιος, με τρόπο ώστε να μην μπορούν να αλληλοκαταστραφούν (αὐτοῖς ἀλληλοφθοριῶν διαφυγὰς ἐπήρκεσε, Πλάτων, Πρωταγόρας 321α). Όταν έφτασε, στο τέλος, η ώρα του Ανθρώπου, δεν είχε να του δώσει παρά λίγες τρίχες και νύχια ευπαθή και ανίσχυρα. Από αυτό το λάθος ο Προμηθέας ανέλαβε την προστασία του Ανθρώπου.

    Κατά τα πρώτα χρόνια της ανθρωπότητας, ο Επιμηθέας έγινε βασιλιάς της, στην πόλη Σικυώνα. Έτσι ήταν φυσικό επόμενο, ο Δίας να αποστείλλει σε αυτόν την Πανδώρα με το κουτί της. Ο Επιμηθέας, αν και είχε συμβουλευτεί από τον αδερφό του να μην δεχτεί τίποτα από τον «πατέρα τε θεών και ανθρώπων», δέχτηκε να παντρευτεί την Πανδώρα. Μαζί της έκανε μια κόρη, την Πύρρα, η οποία νυμφεύτηκε τον Δευκαλίωνα, γιο του Προμηθέα.

    Μετά τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, ο Δίας κατακεραύνωσε τον Επιμηθέα και τον έστειλε στον Έρεβο, μαζί με τον αδελφό του Μενοίτιο.

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82

  8. Καναλιώτη φάουλ!!!!

    Άκου να περάσεις τον Νοσφεράτ(λλ)ο για Ο-Π;
    Ένας κλασικός αριστεροπόντιος είναι που ψαχνεται!

  9. Κανένα φάουλ

    Αυτός είναι καθοδήγηση στους Ο-Π!!!
    Για διάβασε πως τους δίνει «γραμμή»…
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/06/blog-post_2863.html

    😉

    @Νοσφεράτος «Οι 101 μπύρες για τους Ο-Π» είναι για απάντηση στα σαλέπια;;; 😆

  10. Κοιτα Καναλιωτη
    Το συνολο σχεδόν των Ο-Π( απο τους πραγματικους εννοώ οχι εκεινους τους Γιαλαντζι που ξερεις και που τρεχεουν οταν ειναι για να γινουν υποψηφιοι και μετά μήν τους ειδατε (ή μαλλον τους βλεπετε νμα το παιζουν εθνολαικιστικα )

    (αλλά απ’ αυτους εχει Ουκ Ολιγους και στο Συριζα
    και -μαλλον πολύ περισσοτερους …
    Η ελλάδα ειναι μικρη και βλεπουμε ..Και κρινουμε αλλά και κρινομαστε)

    το συνολο σχεδόν – απο οτι ειδα εδώ που είμαι εγώ -δεν ξερω τι βλεπεις ή κανεις οτι βλεπεις εσυ –

    Ηταν στον Δεκεμβρη
    και στον Γεναρη και στις υπολοιπες διαδηλώσεις πορειες κλπ
    Εκεινο που Δεν κανανε σιγουρα ηταν να πετανε πετρες και καλώς κανανε που δεν ..

    Αλλά Ηταν ..Και Φαγανε και τα Χημικά στη Μουρη

    Και ενα απο τα πιο Φθηνα πραγματ που εχω δει στην πολιτικές μου εμπειριες ειναι η Μονοπώληση

    Η Φθηνή, η περιπου Προστυχη μονοπωληση

    Δηλαδή το να δαλαλαει καποιος τους ..αγώνες του το να καμαρωνει για τό οτι εκανε πορειες κλπ κλπ
    Το να λεει : Εγώ ειμαι Πιο αριστερος απο σας ρε

    Ειναι σαν αυτό που κανουν οι λογής λογής εθνολαικιστες :

    Εγώ ειμαι Πιο ελληνας απο σας ΡΕΕ

    Σορρυ για το Υφος ..Ξερεις οτι δεν αφορά εσενα που δεν σε ξερω αλλωστε ..

    Αλλά εχω μπουχτισει απο ολους αυτους τους Αριστερους της Φακής που Διαλαλουν την αριστεροσυνη τους με Ντελάλη ελπιζοντας πως με το να πουν Ειμαστε πιο Αριστεροι απο σας ..

    θα απαλλαγουν απο το καθηκον που εχουν ολοι οι ελλογοι ανθρωποι στις μερες μας :

    Να κατσουν λίγο και να σκεφτουν Μόνοι τους ..

    ( να σκεφτουνε λεω ..Οχι να αναμασανε πραγματα που ειναι ολοφανερο πως δεν μπορουν να χωνέψουν )

  11. ..και επειδή ειδα ενα εντονο ενδιαφερον για την πολιτική -φυλετική μου ταυτοτητα θα ηθελα να σας πληροφορησω οτι ναι ειμαι και Με την Αριστερα (οχι βεβαια με την Σταλινική αριστερά ) και με τους Πόντιους (οχι βεβαια με οσους ταυτιζουν την ποντιακοτητα με τον Εθνολαικισμό )

    και με τους Ο ικολογους Πρασινους (και οχι βεβαια με οσους που παριστανουν τους Ο-π για να προβοκαρουν… τους Ο -π)

    Αλλά γιατί τοση πρεμουρα και τοσο Προκρουστεια επιμονή για την ταυτοτητα 🙂

    Γιατί δεν γραφετε καλύτερα (αντις να ψαχνετε να καταταξετε τους ανθρωπους στα Προκρουστεια σχηματακια )
    κανένα ποιηματακι στον Προκρουστη ;
    ειναι πιο αριστερη πολιτική Πραξη
    (το να γραφεις ποιηματακια στον Προκρουστη εννοώ)
    απο τις τελευταιες (παραμονές εκλογων..οταν καποιοι ανελαβαν να προωθησουν την ιδεα της Δικτατοριας του Κατιναριατου ) της …Κοε

  12. Σύντροφε Νοσφεράτος

    Για το θέμα του Δρίτσα και της μονοπώλησης του Δεκέμβρη δεν έχεις δίκιο.

    Σου ξαναγράφω ότι ο Δρίτσας είπε συγκεκριμένα “απελπιστικά μόνους εμάς, από όλο το θεσμικό πολιτικό φάσμα”.

    ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ
    είπε
    και έτσι είναι.

    Προφανώς ο κόσμος στους δρόμους ήταν απο πολλούς φορείς και κόμματα, όπως και ΔΕΝ κατέβηκαν όλοι του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους.
    Αυτό που ανέφερε (ο Δρίτσας) ήταν οτι η πολιτική κάλυψη και το κόστος (ή και το κέρδος) της πολιτικής υποστήριξης δόθηκε απο πολύ λίγους πολιτικούς φορείς.
    Μέσα σε αυτούς (τους οργανωμένους πολιτικούς φορείς) που έδωσαν πολιτική υποστήριξη ΔΕΝ ήταν η δεξιά, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι Ο-Π και πολλοί άλλοι.
    Ήταν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό λέει ο Δρίτσας. Δεν λέει οτι ήθελε να είναι μόνος. Ήθελε και άλλους. Επειδή δεν ήταν, ένοιωθε ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ (πολιτικά προφανώς).

    Ο κόσμος στους δρόμους ήταν απο όλα τα κόμματα. Ο Δρίτσας μιλάει για την ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

    Συμφωνούμε εδώ;

  13. Σύντροφε Νοσφεράτος

    Το επόμενο σχόλιο σου μάλλον δεν το πολυκατάλαβα ή μάλλον δεν κατάλαβα ακριβώς το πνεύμα σου και ίσως απαντήσω βλακείες.

    Πάντως δεν υπάρχει «έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική – φυλετική σου ταυτότητα» απλά ένα λογοπαίγνιο με τον μ-π, κάτι σαν πείραγμα (από την μεριά μου τουλάχιστον).
    Ειδικά εγώ, επειδή πέρασες απο τα ίδια λημέρια με εμένα, κάπου κοντά μου σε θεωρώ (εκτός και αν αποδειχθεί βέβαια ότι δεν είναι έτσι).

    Αν με το τελευταίο «Δικτατορια του Κατιναριατου της …Κοε» εννοείς την αναδημοσίευση της συνέντευξης του Νάνου Βαλαωρίτη απο τον Έφηβο η γνώμη μου είναι ότι πολύ καλά έκανε ο Έφηβος.

    «Δικτατορια του Κατιναριατου» είναι αυτό που έκανε το Βήμα. Δημιούργησε μια είδηση απο εκεί που δεν υπήρχε.

    Η συνέντευξη του Νάνου Βαλαωρίτη, πρώτου στη λίστα Επικρατείας των Ο-Π στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και άρα προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο, ήταν μια συνέντευξη πολιτικού προσώπου, που είχε μάλιστα και έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. Κανένας δεν κατήγγειλε ότι δεν έγινε ή ότι ήταν πλαστή.
    Ακόμη δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα σου.
    Αν θεωρείς ότι ο ποιητής πρέπει να είναι μακριά απ’ όλα αυτά, εεεεεε τότε μάλωσε τον ίδιο, μια και τον γνωρίζεις προσωπικά, ή μάλωσε τους Ο-Π που τον ενέπλεξαν στην πολιτική ή για τα χουνέρια που του έκαναν αργότερα.

    Προσωπικά ο Νίκος Χρυσόγελος είναι πολύ γνωστός μου από τον ν.815 και επειδή είμαι άνθρωπος με κολλήματα τον θεωρώ από τους 300 του χωριού μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πολιτικές διαφωνίες. Μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές «μαλώσαμε» για το «Μακεδονικό». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον εκτιμάω και ότι δεν θα «ξαναμαλώσουμε» πολλές φορές ακόμη.

    Καλή σου μέρα

  14. Ο κ. Θ. Δρίτσας μας έστειλε με email το σχόλιο που ακολουθεί :

    Επισημαίνω πως το σχόλιό μου για το Δεκέμβρη στο άρθρο μου στην ΑΥΓΗ, το οποίο χαρακτηρίζεις ως… «απελπιστική ματαιοδοξία των Νάρκισσων της Αριστεράς», αναφέρεται στον πολιτικό ριζοσπαστισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ισχυρίζεται ότι «…Αυτός μας έκανε απελπιστικά μόνους εμάς, από όλο το θεσμικό πολιτικό φάσμα…».
    Αναφέρεται, δηλαδή, στη διακριτή πολιτική στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε σχέση με τα άλλα πολιτικά κόμματα της Βουλής και βέβαια δεν συμπεριλαμβάνει ανθρώπους, οργανώσεις και κινήσεις που πραγματικά στήριξαν το Δεκέμβρη. Η ανάδειξη της «μοναξιάς» δεν υποδηλώνει ναρκισσιστική αυτοεπιβεβαίωση, αλλά συγκριτική πολιτική αξιολόγηση δεδομένων, μια προσπάθεια δηλαδή να δούμε «κατάμουτρα την πραγματικότητα». Το ίδιο προσπάθησα και στα άλλα σημεία του κειμένου μου.

    Θ. Δρίτσας

  15. Συντροφε Καναλιωτη
    Σε μια απο τις πρωτες -πρωτες διαδηλωσεις του Δεκεμβρη βρεθηκα και εγώ οπως και πολυ αλλοι (και Ο- Π ) στο μπλοκ του Συριζα .. Και μαλιστα στο Μπλοκ της ΚΟΕ
    εκει μας βρηκαν τα πρωτα πρωτα ασφυξιογονα Χημικά και καταλαβαμε ολοι τι εστι Βερύκοκο..
    Μ’ αυτό θελω να σου δειξω οτι οχι μόνο με σενα που δεν σε ξερω προσωπικά αλλά διαδικτυακά αλλά παρολαυτά σε αισθανομαι συντροφο
    αλλά και με τα παιδια της ΚΟΕ υπηρξε μια περιοδος που – μεσα σόλη την αναμπουμπουλα και τα Δακρυγονα αισθανθκαμε και παλι ..συντροφοι (για μενα μετα 30 και κατι χρόνια )
    Η δικαταορια του Κατιναριατου Τωρα ..
    Δεν αναφερεται Μόνο στοα του Βαλαωριτη (κερασακι στη τουρτα )
    Αλλά κυριως στο οτι
    Παραμονές εκλογών οι της ΚΟΕ μοιραζαν Προβοκατορικη προκυρηξη κατά των Οικολογων Πρασινων

    σε… κεντρική εκδηλωση των Ο -π στη Θεσσαλονικη
    (στην οπια καταγγελανε τους Ο -π)
    Καταλαβες;
    Δεν πηγαν σε εκδηλωση του Λαος για να μοιρασουν προκηρυξη του Λαος
    Δεν Πηγαν σε εκδηλωση του Πασοκ
    αλλά σε εκδηλωση των Ο -π σε μια περιοδο ακριβώς
    που οι Ο -π δεχονταν τον κυριο ογκο της επιθεσης της Ακροδεξιας και μαλιστα απο τους ιδιους κυκλους
    ακριβώς τους ιδιους
    που επιτιθονταν ενατιον του ΣΥΡΙΖΑ πριν δυο μήνες
    Τωρα το πιάνεις το κατιναριατο ;
    ; Ε αυτό

    Και τα συναισθηματα ..
    Γιατί ευκολα κοιταμε τις δικες μας πληγές και οχι αυτες που προκαλουμε εμεις σε αλλους κοντινους μας

  16. καταλαβες συντροφε Καναλιωτη ;
    Επειδή με ενδιαφερει να καταλαβεις θα συνεχισω λιγακι
    Αυτό
    το οτι δηλαδή παραμονές εκλογών με αυτή της την ενεργεια -και με αλλες – η ΚΟΕ εδειξε οτι θεωρει ως κυριο εχθρο (οχι το Λαος ,Ν.Δ πασοκ κλπ αλλά τους Ο- Π_
    ενώ την ιδια μέρα ο ..Τσιπρας καλουσε τους Ο- Π
    σε συνεργασια
    εξαγριωσε τους παρισταμενους στην συγκεντρωση (και οχι μόνο τους Ο -π)

    και φυσικά ακυρωσε ή τουλαχιστον Σαμποταρισε καθε προταση συνεργασιας μετα τις εκλογές μεταξύ Ο-Π και Συριζα
    (που κατα την γνωμη μου ειναι περισσοτερο αναγκαια τωρα παρά ποτε ..
    Τωρα ..που η ακρα Δεξια σηκώνει κεφαλι και η Ν. Δ γλιστρα ολοταχώς στο Λαος )

    Γιατί και οι Ο -π οπως και ο Συριζα δεν ειναι κατι ενιαιο και πληρες ..Ολοκληρωνεται μεσα απο μια πορεια
    Και αυτό – η προκληση αυτή οπως και αλλες ηταν ενα χτυπημα …
    Τωρα

    Δεν ξερω για σενα ..Εγώ προσπαθησα να βγαλω μια ακρη μετά τριαντα χρόνια οπου ειχα παει σπιτι μου ..
    τριαντα λεω με μικρες αναλαμπες και κατα περιοδους

    Απογοητευμένος απο τις ιδιες συπεριφορες ενός πολιτικου χωρου οπου ακριβώς ανατραφηκα …

    Και παλι ειμαι ετοιμος να τα παρατησω και να πώ »αει στην ευχή του καλου θεουλη- -οπως ειμαι σιγουρος και εκατονταδες αλλοι σαν και μένα που προσπαθουν με διαφορους τροπους να κανουν κατι για να εμποδισουν τουλαχιστον την πληρη κατρακύλα ..

    Και που δεν αντεχουν να βλεπουν την κατασταση εκει οπου ακριβώς την αφησαν ..τις ιδιες μικροτητες , την ιδια τυφλωση , τις ιδιες εμπαθειες το ιδιο κλεισιμο στο Καβουκι του καθενα ..
    και αυτή τη φορα νιωθω οτι θα ειμαι πληρως δικαιολογημένος ..
    Καμμια ενοχή καταλοιπο του παρελθοντος ..

    και θα μπορω ελευθερα να κανω αστειακια στο Ιντερνετ και εξω
    απο αυτο, να τα πινουμε στα ταβερνακια να γνωριστουμε και να θυμηθουμε τα παλια »Μες την υπογεια την ταβερνα κλπ» γιατί δεν αμφιβαλλω καθολου – ισα ισα οτι κιεσυ εισαι μια χαρά παιδι και συντροφος και σιγουρα κανεις πολύ καλή παρεα..
    (και οπως ξερεις μ’αρεσουν και τα καλαμπουρια κλπ)
    Κι ετσι να πορευτουμε στο υπολοιπο του βιου μας ονειρευομενοι την επανασταση που θαρθει μια μέρα

    ενώ ο Καραταζαφερης ο Αδωνις και οι λοιποι της ΝουΔουΛαος θα περνουνε την εξουσια , σιγά σιγά , κομματι κομματι …

  17. Φυσικά και θα την πάρουν την εξουσία οι Άδωνις και σία… γιατί όταν από την άλλη θεωρείς ότι το αντίπαλο δέος -που πρέπει να στηρίξεις κιόλας- είναι ο Τρεμόπουλος και σία με τις απίστευτες ανοησίες -σχέδον εγκληματικές εφόσον ρίχνουν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και στο τέλος θα την πληρώσουμε και μεις- υπάρχει μεγάλο πρόβλημα!

    Νομίζω ότι κάλλιστα έκαναν οι της ΚΟΕ και μοίρασαν την προκήρυξη, όπου αποκαλύπτουν στους νοήμονες τη φούσκα των Ο-Π.

    Και εάν οι της Σέχτας δεν ήταν τόσο δολοφονικοί και ακραίοι, θα σου έλεγα να διαβάσεις τι σούρνουν στην προκλήρυξή τους για τους Ο-Π και τον «σύντροφο» Καφετζόπουλο.

    Ομέρ ο αντάρτης

  18. Εγώ ψάχνω να βρω την προκήρυξη.
    Να με συγχωρέσετε για την αφωνία μου μέχρι δω τι γράφει…

  19. Omer
    αληθεια τι λες για οσα λενε οι σαλταρισμένοι που θεωρουσαν τον Δεκεμβρη» πορτοκαλί επανασταση για να ριξουν τον Καραμανλή που ειναι αντιιμεπριαλιστής επειδή ταχει βρει με τον Πουτιν για τον αγωγό Μπουργκας Αλεξανδρουπολης» και λοιπά και λοιπά ;

    Αν δεν καταλαβαινεις τι σου λεω ρωτα τον Μουμουλ

  20. και ειναι ντροπή να μου επικαλεισαι εδώ τις ολοφανερες (για καθε αριστερο και οχι εντελώς ηλιθιο)προβοκατσιες των σιχτιριστών…

  21. και ..α ε
    ασε καλυτερα να μη πώ ..ασε

  22. Δεν μπορώ να την βρω.
    Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει;;;

  23. Βρε Νοσφεράτε αυτός ο τρόπος συζήτησης είναι χαοτικός.

    Συνεχίζουμε και πάμε πάρα κάτω χωρίς να κλείνουμε θέματα.

    Για παράδειγμα έχουμε συμφωνήσει οτι ο Δρίτσας δεν είπε οτι στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη ήταν μόνο του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτο το έχουμε κλείσει;;;

  24. Αυτό που ειδα εγώ ειναι οτι στα καλά καθουμενα ο Ομερ εκανε μια προβοκατσια ανευ προηγουμένου .. Και το θεωρώ αισχος ..Και ειπα . Ως εδώ

    Και αν θελει να δει ποιοι πραγματικά και ανοιχτα και Ξετσιπωτα ευνοουν τον καρατζαφερη και τον Κασραμνλή ας κοιταξει ξανά το σχολιο μου για τους σαλταρισμένους του λεγομενου» εθνικου χωρου »
    αυτά και κλεινω .. Καληνυχτα

  25. Ορίστε, όταν η ελεύθερη διατύπωση γνώμης βαφτίζεται «προβοκάτσια»!

    Όσοι μίλησαν για «πορτοκαλί επανάσταση» φίλε Νοσφεράτους, είναι οι ίδιοι πορτοκαλί. Γιατί με μπερδεύεις εμένα με αηδίες; Που εγώ/εμείς κρατήσαμε τέτοια στάση για τον Δεκέμβρη; Τουλάχιστον εσύ θα έπρεπε να ξέρεις!
    Αυτοί οι σαλταρισμένοι του «εθνικού χώρου» μας την έχουν πέσει αγρίως και μας. Τι αντίληψη περί άσπρου-μαύρου κόσμου είναι αυτή;

    Εγώ έγραψα την άποψή μου ότι ο τρεμοπουλισμός ανοίγει το δρόμο στην ακροδεξιά, χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Χωρίς να υπερασπίζεται κάποιες αξίες κοινές και κάποια κινηματικά αιτήματα. Απλώς και μόνο γιατί ο τύπος είναι ένας μανιακ αντιδημοκρατικός σκατοχαρακτήρας, κολλημένος στις ιδεοληψίες του. Θα φορτώσουμε τώρα στο κίνημα και τον Τρεμό;

    Και το ότι τολμάω να πω ότι αυτόν τον τρεμοπουλισμό θα τον πληρώσουμε όλοι μας, ο Νοσφεράτους το θεωρεί προβοκάτσια. Αυτή η αντιμετώπιση είναι προβοκάτσια!

    Να ενοχοποιείς κάποιον μόνο και μόνο γιατί είπε ευθαρσώς τη γνώμη του και γιατί δε γουστάρει να ταυτίζεται το αντικαπιταλιστικό κίνημα με αηδίες τύπου Ο-Π.

    Ομέρ

  26. «…Μάλιστα στις πρόσφατες ευρωεκλογές εκτός από τα κόμματα εξουσίας, τους ηλίθιους του ΚΚΕ, τους ρεφορμιστές του Σύριζα και τους χουντικούς του ΛΑΟΣ, είχαμε και την εμφάνιση των Οικολόγων Πράσινων που ταιριάζουν γάντι με την εποχή μας. Αποτελούν την νέα εκδοχή της πολιτικής κενότητας, άχρωμοι και επιδερμικοί, καιροσκόποι κάθε είδους και συνταξιούχοι μιας αποσυρμένης ανατροπής, όπως ο πρώην ΕΚΚΕτζης Α. Καφετζόπουλος….»

  27. και τι μας λες τώρα ορέ Πόντος και Αριστερά;;;;
    είναι πολιτικός λόγος αυτός;;;

    καλά, ο Νοσφεράτος τα λέει έτσι επειδή είναι θυμωμένος με κάτι.
    εσύ, όμως, αυτό που έφερες τι είναι;;;;
    νομίζεις, πολιτική ανάλυση;;;;

  28. Mη μου πεις ότι σ’ ενόχλησε το «πρών ΕΚΚΕτζής»;

    Αφού «πρώην» είναι!!!

    Εντάξει, πολιτική ανάλυση δεν είναι! Ούτε ο Σύριζα αποτελείται κυρίως από ρεφορμιστές! Παραλήρημα είναι γενικώς, με μπόλικο αίμα… αλλά τυχαίνει αποκλειστικά και μόνο για τους Ο-Π να λένε κι αυτοί αυτό που λέει όλος ο κόσμος, πλην ορισμένων Τραπεζουντίων *)

    Ομέρ ο ρεβανσιστής

  29. όλα με ενόχλησαν.
    και το “πρών ΕΚΚΕτζής”
    και το «ηλίθιοι του ΚΚΕ»
    και το «ρεφορμιστές του ΣΥΡΙΖΑ»

    με ενόχλησαν γιατί είναι ξύλινος απολίτικος λόγος.
    επίσης γιατί όλοι μας (υποθέτω ακόμη και αυτοί που το γράφουν), προφανώς, απο κάτι είμαστε πρώην….

  30. κλά θα λεγα τωρα κατι αλλά ασε ..
    (ευτυχως ο Π &Α εχει τον Μουμουλ ..ευτυχώς)

  31. Εδώ να πω το εξής : ανεξαρτητως πολιτικών στο ιντερνετ οπως και στη ζωή βρισκομαστε και ως ανθρωποι .. Κυριως ως ανθρωποι ..
    Ακομα και οι περσονες αφορουν σε ανθρωπους ..
    Ε λοιπόν .. Μια δυο τρεις ..καταλαβαινεις και χαρακτηρες .. Οχι αμεσως ..αλλά μετά απο κανα δυο χρονακια επαφής και συζητησης ναι ..
    Οσο να κανει τον επαναστατη καποιος – ή και ναναι – αυτο δεν μετραει
    Τι ειδους ανθρωπος ειναι ..Τι χαρακτηρας..
    Αυτο ειναι το σημαντικό ..
    Εχει στοιχειωδη ευγενεια ,, ; στοιχειωδη νοημοσυνη; αισθηση του χιουμορ και των οριων του χιουμορ; Μπερδευει μηπως το θαρρος με το θρασος;
    Μπορει να ξεχωρισει τα σωβρακα απο τις γραβάτες ;
    αυτά ειναι τα ουσιαστικά (κατ’ εμέ τουλαχιστον ) Τωρα απο κει και περα ο καθενας διαλεγει τον δρόμο που του ταιιριαζει ..

  32. @Νοσφ ;;; για ποιόν κτυπά η καμπάνα;
    Σε πoιόν τα λες αυτά;
    Από την άλλη, έχει νόημα;

  33. Εντάξει βρε Νοσφεράτε μια άποψη είπα. Λίγο έντονα ίσως. ΦΔεν ήθελα να προβοκάρω και ειδικά εσένα. Ξέρεις πόσο σε σέβομαι και σ’ αγαπώ!

    Δέξου ότι ήταν η κακιά στιγμή. Μη μας διαγράφεις τόσο εύκολα.

    Και καλά εμένα, αλλά κι εκείνον τον δόλιο το Μ-π που μου τράβηξε το αυτί γιατί σου αντιμίλησα;

    Ευτυχώς που η κολεχτίβα μας διαθέτει τον μουμούλ 8)

    Πές τι θές για να με συγχωρήσεις; Πώς δε θα το κρατήσεις μέσα σου; Για σένα θα ψήφιζα ακόμα και τον Τρεμό; Αυτό θες; Μόνο πες μου!

    Ομέ μετανοημένος

  34. Το μόνο που θελω Ομερ ειναι να σταματησεις αυτους τους παλιμπαιδισμους…

    Και παιδια (για ολους το λεω ..και για μένα )
    καλά παιξαμε ..Αλλα οι καιροι ειναι δυσκολοι ..Ειδκιά αυτό το καλοκαιρι..΄
    (κιοσοι ονειρευονται την επανασταση κι αφήνουν τον Φασισμό να τρυπώνει στο κραβατι τους ας ξυπνησουν επιτελους )

  35. «κι οσοι ονειρευονται την επανασταση κι αφήνουν τον Φασισμό να τρυπώνει στο κρεβατι τους ας ξυπνησουν επιτελους..»

    Μα ακριβώς γι αυτό είπα φωναχτά τους ατυχείς μου συλλογισμούς.

    Ομέρ

  36. ενώ επρεπε να κανεις ακριβώς το αντιθετο..
    Να διορθωσεις τους ‘ατυχεις σου συλλογισμους»
    πριν βγαλεις γλωσσα

  37. Με αυτά και μ’ αυτά χάσαμε την ουσία.

  38. H ουσια στην Πολιτική εγκειται στον προσδιορισμό του Κυριωτερου εχθρου
    Και φυσικά υπαρχουν οπως πάντα στην αριστερά και οχι μόνο που λενε : Ο Κυριωτερος εχθρος ειναι ο …διπλανός μου

  39. @Νοσφεράτος

    Αν και αυτό το ποστ με την σπουδαία ανάλυση του Θ. Δρίτσα, θα μπορούσε να είναι μια αφορμή για να κάνουμε μια επί της ουσίας συζήτηση η κουβέντα πήγε στον Τρεμόπουλο και κατ’ επέκταση στους Ο-Π.

    Επειδή αρχίζει το συνέδριο των Ο-Π πιστεύω ότι οι Ο-Π πρέπει να απαντήσουν μερικά ζητήματα ώστε να είναι πιο καθαρή η θέση τους στον κόσμο. Μερικά απο τα ζητήματα βάζω στη συνέχεια :

    1. Ονομασία FYROM – Μακεδονικό. Είναι η θέση Τρεμόπουλου – Χρυσόγελου ή η θέση Καφετζόπουλου;
    2. Τι λένε για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Σερβία;
    3. Ποια η θέση τους στις απειλές των αμερικάνων για τους ρώσικους αγωγούς; Δεν ρωτάω για την θέση τους για τους αγωγούς αλλά τι λένε για τις απειλές των Αμερικάνων.
    4. Τι λένε για την βάση στη Σούδα, αν αυτή δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Τι λένε για το ΝΑΤΟ.
    5. Υπάρχει θέμα αρχής στη συνεργασία τους με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ;
    6. Ποια η θέση τους για τα γεγονότα του Δεκέμβρη 2009; Ήταν εξέγερση; Συμφωνούν με τέτοιου είδους μορφές πάλης;
    7. Ποια μορφή οικονομικής πολιτικής υποστηρίζουν; Κεϋνσαϊσμό, σοσιαλισμό, νεοφιλελευθερισμό κλπ; Πιστεύουν στις ιδιωτικοποιήσεις στα μέσα παραγωγής ή στο Δημόσιο χαρακτήρα τους;
    8. Πιστεύουν στην Εθνική ανεξαρτησία και στην Λαϊκή κυριαρχία;

    Σε όλα τα προηγούμενα πρέπει να προτείνουν και τρόπους που θα τα πετύχουν δηλαδή τα μέσα πάλης τους πχ ποδηλατοδρομίες, διαδηλώσεις, κλπ

  40. ισως μπορεσω να σου απαντησω εγω για τις δικές μου θεσεις ή οι ερωτησεις σου αφορουνς μόνο συλλογικότητες (οπως μου ελεγε και ενας συριζαιος καποτε;

    τεσπα σου λεω μερικά στα γρηγορα
    Βομβαρδισμοι στην Σερβιζα Σερβία ( ειμαι και ημουν και τοτε Απολυτως εναντιον (και εμπρακτως με διαδηλωσεις )

    (οι Ο- Π δεν ειχαν ιδρυθει τοτε ..Ομως γνωριζω οτι η συντριπτική τους πλειοψηφια ηταν και εκανε το ιδιο τοτε (ως ατομα και ως κινησεις )

    και ο Μ. Τρεμοπουλος ..

    – επισης ομως ημουν και ειμαι ενατιον με την ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΣΤΑΣΗ που εδειξε ενα μεγαλο μερος της τοτε αριστεράς στόν Βομβαρδισμό του Σεραγεβο απο τους εθνικιστές του Καραζιτς

    ( παρεμπιμπτοντως
    θα ηθελα να σε ρωτησω κατι: Πιστευεις οτι η σταση της Ελληνικής αριστεράς ( περαν του ΚΚΕ για το οποιο δεν συζηταω τουχαιστον εδώ ) κατά την διαρκεια της Πολιορκιας του Σεραγεβου ηταν
    ενταξει;

    τωρα
    »Πιστεύουν στην Εθνική ανεξαρτησία και στην Λαϊκή κυριαρχία;»
    τι εννοεις εδώ με την λέξη Πιστευουν;αυτές οι δυο εννοιες καθιερωνονται απο το Συνταγμα..
    Οπως και ο Σεβασμός στις Διεθνεις συμβασεις και Συνθηκες της Χωρας
    και τα Ανθρωπινα διαιωματα κλπ κλπ

    Αντιλαμβανεσαι οτι αν αρχισουμε να περναμε απο εξακριβωση των Πιστευω » καποια πολιτικά κομματα ή τα μελη τους
    αυτό αντικειται σε Βασική αρχή του Κρατους δικαιου αλλά και σε καθε αξια της (μη δογματικής , μη σταλινικής Αριστεράς; )
    Οτι η ιδια η ερωτηση ειναι (ανεστραμμένα ) αναλογη με αυτή που ειχε αντιμετωπισει καθε αριστερος και καθε Αριστερο κομμα
    στις δεκαετιες του 50 και 60 οταν αμφιβητουσαν την Νομιμοφροσυνη και πατριωτισμό του οι διαφοροι »εθνικοφρονες »; του;
    —————————————————-

    τα λοιπά εν καιρω ….

    ..

  41. Σερβιζα =Σερβια

  42. @Νοσφεράτος

    βέβαια μπορείς να καταθέσεις την άποψή σου και να σου πω τη δική μου αλλά οι Ο-Π πρέπει να έχουν μια συλλογική άποψη για να ζητούν ψήφο. Επίσης σε μερικά θέματα μπορεί να μην έχουν άποψη αλλά πρέπει και αυτό να το πουν και αν ποτέ τους ζητηθεί να ψηφίσουν να απέχουν, λευκό κλπ. Όχι στις περιπτώσεις που δεν έχουν συλλογική άποψη να ψηφίζει ο κ. Τρεμόπουλος ότι θέλει. Επίσης θα δεχόμουν
    να υπάρχουν 2 ή περισσότερες απόψεις για ένα θέμα αλλά να δηλώνουν ότι δεν έχουν συλλογική άποψη και ότι δεν θα ψηφίσουν στα διεθνή φόρα ή στην Βουλή κάτι που δεν έχουν συλλογική άποψη.

    Η λέξη «πιστεύουν» λάθος απο έναν άνθρωπο που με κάθε είδους «πίστη» δεν τα πάει καλά.

    Μπορεί το σύνταγμα να λέει αλλά δεν σημαίνει ότι μια συλλογικότητα δεν έχει μια άλλη άποψη.
    Πιθανά τα εθνικά και τα λαϊκά για τους Ο-Π να είναι παρωχημένες έννοιες. Πιθανά να πιστεύουν σε ευρύτερες συλλογικότητες με ελέγχους αστικής οικολογίας π.χ. την Ε.Ε..
    Να, εδώ, ένα ακόμη που θα ήθελα να μάθω απο τους Ο-Π είναι η γνώμη τους για την παγκοσμιοποίηση. Κάτι τέτοιο νομίζω θα ήταν πολύ διαφωτιστικό.

    Την καλημέρα μου

  43. αγαπητε καναλιωτη ΜΟΥ ,

    λυπαμαι που δεν μπορω να σου μεταφερω την συλλογική απο ψη των ο-π για την παγκοσμιοποιηση .. Την δική μου μπορω (και για το εθνος και για ολα οσα θετεις .. Σ’ενδιαφερει; ή μήπως σου πέφτω λίγος επειδή δεν ειμαι συλλογικότητα αλλά ατομικότητα; 🙂

  44. (κατα το Αντωνακη ΜΟΥ )

  45. Εσύ ατομικότητα;;;;
    Ατομική βόμβα είσαι αν χρειαστεί!!!

    Αυτό που έθεσα είναι οτι αν χρειαστεί να ψηφίσουν στην ΕΕ για κάτι που δεν έχουν πάρει απόφαση τι πρόκειτε να κάνουν;

    Και βέβαια με ενδιαφέρει η δική σου άποψη. Συνισταμένη ατομικών απόψεων άλλωστε είναι μια συλλογική.

  46. ωραια ..
    Ακου τωρα Καναλιωτη μου ..
    Κατ’ αρχάς ειναι εντελώς λαθος να φανταζεσαι τους Ο -π ως μονολιθικό κομμα ..Ισως δε και κανενα κομμα στις μερες μας δεν μπορει να ειναι πιά μονολιθικό .. αλλά ειδικά για τους Ο -π ισχυει το Μαοικο »εκατό λουλουδια » μόνο που εδω εχουμε εκατό Χιλαιδες λουλουδια οχι λόγω των πολλών ατομικότητων και μελών αλλά κυριως λόγω πολλαπλότητας αποψεων στο Ιδιο ..ατομο (σε ..υποατομίκό επιπεδο )

    και Δεν υπάρχει τριανταφυλλο χωρις αγκαθια ..Πολά αγκαθια ομως ειναι χωρις τριανταφυλλα

    (ειναι λίγο δυσκολο να το καταλαβεις αν δεν το δεις ..Κι εγώ δεν μπορω να το πιστεψω ..Ειναι κατι το αδιανοητο )

    τωρα : σε οτι αφορα εθνική κυριαρχια- ΕΕ παγκοσμιοποιηση κλπ

    η αποψη με σε ατομικό-υποταομικό επίπεδο
    α) Αντικειμενικά εδώ και πολλά χρόνια η εθνική κυριαρχία , η εννοια του Λαου κλπ υπονομευεται ..Εκ των πραγματων .. Ανεξαρτητα του τι θελει κανεις ..Λογω παγκοσμιοποιησης νεοφιλελευθερισμου , εξατομικευσης ..Λογω Μετα- δημοκρατιας ..
    εθνική κυριαρχια ..Λαική κυριαρχια ειναι ενα αδειο Κελυφος .. Οχι μόνο στις μέρες μας ..Αλλα και παλιοτερα ..
    Μονο που στις μερες μας η Παγκοσμιοποηση Δεν ειναι Κατι Εξω ..Δεν ειναι κατι Μακροκοινωνιολογικό ..Η παγκοσμιοποιηση ειναι κατι που διεσδυει καθημερινά και εκρινεται και σε επιπεδο Προσωπικής ταυτοτητας του καθενός μας .. Δες τον εαυτό σου τωρα που μπαινεις στο Ιντερνετ ; Τι απο οσα κανεις Δεν ειναι παγκοσμιοποιημενο ..;
    τεσπα..Αυτό το θεμα θελει τεραστια συζητηση ..

    εχω παντως μπολικες αναρτησεις επ’ αυτου
    ———————————————————————–

    β) Τωρα πιο συγκεκριμμένα
    ΕΕ vs εθνική κυριαρχία -δικαιωματα κλπ
    Ε να ! εγώ πιστευω π,χ οτι αν ειμασταν εξω απο την Ε. ε σε οοτι αφορά θεματα περιβαλλοντος σημερα δεν Θα Υπήρχε τιποτε στην Ελλαδα παρά καμμενα , αυθαιρετα , οικοπεδα προς πώληση κλπ ..Τιποτα
    ευτυχώς που ειμαστε στην Ε. ε ευτυχώς σε οτι αφορά το περιβαλλον ..
    Σε οτι αφορά ατομικά δικαιωματ , μεταναστες κλ[π

    Πάλι ευτυχώς ..
    Αν δεν ηταν και τα Ευρωπαικά δικαστηρια , διεθνεις οργανισμοι , Διεθνης αμνηστια κλπ τους μεν μεταναστες, μειονοτητες τσιγγανους κλπ θα τους ειχε φαει ηδη η Μαρμαγκα..Αμφιβαλλεις ;

    Σε οτι αφορά τα κοινωνικά δικαιωματα , εργασιακά κλπ .τα πραγματα μοιραζονται ..Η πιεση ερχεται και απο Μέσα (Δεξια κλπ ) και απ’ εξω ..(γραφειοκρατια των Βρυξελών κλπ )
    Ομως εγώ δεν πιστευω οτι ο Καραμανλής και η παρεα του αναγκαζονται οι καυμενοι λόγο Ε.Ε να παιρνουν αντιλαικά μετρα .. (οπως θαθελε το ΚΚΕ π.χ) ..
    Ισα ισα νομίζω οτι χρησιμοποουν την ΕΕ ως αλλοθι ..
    Τα μετρα τα παιρνουν λόγω της Δεξιας τους , λογω του νεοφιλελευθερισμου τους κλπ .. Θα τα παιρναν Ουτως ή αλλως ..Να μη σου πώ οτι και εκτος ΕΕ η αντιλαική πολιτική της Δεξιας και οχι μόνο θα ηταν Πολύ πιο σκληρή ..
    —————————————-

    συνεχιζεται εν καιρώ και αναλογως καιρου ..

  47. Χμμμ, ώστε εδώ έρχεσαι και τα πίνεις και ξαφανίστηκες απ’το κουρμπέτι !! Με τους επιμηθείς….
    Τι χαμπάρια ξάδερφε ?

    mumul

  48. …όπου μάλιστα δήλωσε ότι αν δεν ήσουν και εσύ στο «κουρμπέτι» ούτε που θάθελε να τους ξέρει τους άλλους. Έρχεται εδώ μου τα λέει και τον παρηγορώ. Όχι σαν εσάς που τον στεναχωράτε.

  49. mumul, Καναλιώτη

    η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ είναι ότι η παρακάτω αρχή φαίνεται να έχει καθολική εφαρμογή :

    «Και φυσικά υπαρχουν οπως πάντα στην αριστερά και οχι μόνο που λενε : Ο Κυριωτερος εχθρος ειναι ο …διπλανός μου»

    Μ-π

  50. εν τω μεταξύ η παραπληροφορηση καλά κρατει ..

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_5012.html
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_594.html

    Νασαι καλά ξαδελφε….καιρός για διακοπές

  51. ..αλλά πες μου πρωτα
    καταλαβες; το τι παιζει;
    το πως μας ..παιζουν οι διαφοροι (κουτο) πονηροί;
    το πως προσπαθουν να βουλιαξουν οτι ειναι προοδευτικό και δημοκρατικό; Το πως προσπαθουν να διασπασουν ; Να στρεψουν τον ενα δημοκρατικό χωρο εναντιον του αλλου; Το πως μεσα στα ιδια τα αριστερά και πρασινα κομματα προσπαθουν να βρουν ακρες , να σπειρουν την συγχυση να παραπληροφορησουν , να διαβάλλουν, να συκοφαντησουν;
    Το βλεπεις ; Εσυ τουλαχιστον το διακρινεις ;
    πες μωρε ξαδελφε…
    πες ..!

  52. »Και φυσικά υπαρχουν οπως πάντα στην αριστερά και οχι μόνο που λενε : Ο Κυριωτερος εχθρος ειναι ο …διπλανός μου”

    Μ-π
    αυτό το λεω για την πολιτική σημερα
    Για την προσπαθεια της Ακροδεξιας και Δεξιας α διασπασει να σπειρει διχονοια αναμεσα τις προοδευτικές δυναμεις ακριββώς για να ρημαξει οτι απεμεινε σάυτό τον τόπο

    Δεν αφορά την φιλια ..
    εχω φιλους που ανήκουν σε διαφορους πολιτικους χωρους
    (ακομα και δεξιους αρκει να μην ειναι βαμμένοι »(η βλαμένοι)
    Με τον Μουμουλ εχω και μια συγγενεια τι να κανουμε τωρα..

    το αιμα νερό δεν γινεται ..Γινεται;

  53. Εγώ ξέρω ότι :

    Δεν είμαστε αριστερά, δεν είμαστε δεξιά αλλά πράσινοι. Και δεν είναι τυχαίο πως στους Πράσινους συγκλίνουν πολίτες που αν και ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες διαμορφώνουν μια νέα πολιτική, κοινωνική και καθημερινή ταυτότητα, μια πράσινη ταυτότητα.

    Πηγή
    από τα πρακτικά του συνεδρίου των Ο-Π από κεφάλαιο : «Πολιτική φυσιογνωμία των Οικολόγων Πράσινων»

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Λές
    Ένα ακόμη κομβικό σημείο,(χε χε)
    που αφορούσε το θέμα ονομασίας της FYROM, έληξε με πλειοψηφία (ετσι λένε τωρα την ομοφωνια;)
    Εγώ ξέρω ότι :

    Το σημαντικότερο επίτευγμά του ήταν ότι κατάφερε να βγάλει από λαιμό των Ο-Π τη θηλιά της ονοματολογίας για τη FYROM, υιοθετώντας μια καθαρή θέση υπέρ της σύνθετης ονομασίας χωρίς ναι μεν αλλά. Παρ’ όλο που οι μισοί σχεδόν σύνεδροι επέμεναν ως το τέλος στο πολιτικά αυτοκτονικό σύνδρομο της «Μακεδονίας σκέτης», υιοθετώντας παράλληλα ένα μακροσκελές ευχολόγιο υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

    Πηγή
    Μετασυνεδριακά σφηνάκια (από τον σύνεδρο Πάνο Ζέρβα)

    Μετασυνεδριακά σφηνάκια

  54. Δύσκολο μονοπάτι διάλεξες να διαβείς Νοσφεράτε
    Έχει όμως την σημασία του και την ουσία του.
    Μακάρι κατά πως τα σκέφτσαι να πάνε τα πράγματα αν και δεν νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από εσένα κι από μένα.
    Τα πράγματα μοιάζουν δρομολογημένα και υψηλοί αμανέδες κυκλοφορούνε
    Δεν πειράζει όμως, το ταξίδι πάντα έχει νόημα…

    mumul

    ΥΣ. Θετικές ή αρνητικές κρίσεις για πρόσωπα ας μην αποτελούν τον ένα και μόνο λόγο για συνολική άποψη…(για όλους μας αυτό)

  55. καλά ρε καναλιωτη ..Μου φερνεις τωρα ΑΥΤΟΝΑ ΓΙΑ ..ΠΗΓΉ;
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_5147.html

    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/blog-post_594.html

    και τι πρασιν’ αλογα με τσαμπυνας; Εγώ διατηρώ το δικαιωμα του αυτοκαθορισμου μου : Και αριστερός ΚΑΙ πρασινος

    ————————————————————–
    mumul
    περαν αστειων καταλαβαινω οτι αυτό που γραφεις» Δύσκολο μονοπάτι διάλεξες να διαβείς Νοσφεράτε
    Έχει όμως την σημασία του και την ουσία του.»

    Το λες μεσα απο την καρδια σου ..
    Και σ’ευχαριστώ …
    και γω οτι λεω για σενα το λεω μεσα απο την καρδια μου..Στ’αλήθεια
    (τωρα ..τον Μ-π τον γνωρισα πολύ λιγοτερο και γενικά εχω καλή αποψη , τον καναλιωτη μόνο διαδικτυακώς οπως και τον ..Ομερ (ασε που για τον τελευταιο μου μπηκε μια υπψια τωρα που ξαναδιαβασα τον Δρ Τζεκυλ και Χαυντ)
    για σενα εχω πολύ καλή αποψη διοτι σε μια περιοδο πολύ πολύ δυσκολη για μένα-και που κρατησε πολύ καιρό- οταν Δεχθηκα μια πρωτακουστη Αηθη επίθεση – η οποια ασφαλώς και ειχε οπως και εχει Πολιτικές αιτιες αν και εμφανιζοταν ως δηθνε ..»προσωπική διαφορά ! κρατησε συντροφική σταση (κι αυτο ανεξαρτητως κομματος )
    Μ’ αρεσουν γενικά οι ανθρωποι που στεκονται ορθιοι μπροστά στην αλήθεια (αυτό που βλεπουν μπροστά τους δηλαδή ) και δεν ειναι »αλλα λόγια ν’ αγαπιομαστε» και μεγαλα λόγια και..)

    κι εγώ προσπαθώ οσο μπορώ να στεκομαι ορθιος μπρος τις αληθειες μου ..

    ..αν πας στο αντιρατσιστικό δες το τελευταιο τευχος του ΕΝΕΚΕΝ .. εχω ενα αρθρο για τον εαυτό ..
    χαιρετισματα στηνν ουψάλα ..
    καλά φεγγαρια τον αυγουστο !

  56. @Νοσφεράτος
    Λέει οτι ήταν σύνεδρος, και ότι «οι μισοί σχεδόν σύνεδροι επέμεναν ως το τέλος στο πολιτικά αυτοκτονικό σύνδρομο της «Μακεδονίας σκέτης», υιοθετώντας παράλληλα ένα μακροσκελές ευχολόγιο υπέρ της σύνθετης ονομασίας» και οι άλλοι που σχολιάζουν συμφωνούν.

    Μισό να κάνω ένα τηλέφωνο.

    Μόλις ρώτησα τον Χρυσόγελο.
    Το κείμενο για το «Μακεδονικό» όπως κατέβηκε απο την επιτροπή έτσι και ψηφίστηκε. Δεν υπήρχαν διαφωνίες πόσο* μάλλον «οι μισοί σχεδόν σύνεδροι».
    Άρα σε αυτο έχεις δίκιο.

    Στο άλλο όμως;

    *»πόσω μάλλον» κατά Μπαμπινιώτη

  57. Το αλλο ειναι οπως το λεει…

    Τι να κανουμε ετσι ψηφισαν (οριακά μεν αλλά ναι, εστι )
    παντως θυμιζει εκεινες τις ψηφοφοριες (που περιγραφει ο Θεοτόκάς στην Αργώ» ) για το αν υπάρχει η δεν υπάρχει Θεος ..
    – και τελος παντων πιστευουμε στον αυτοκαθορισμό η οχι ;
    ( ο αριστερος και πρασινος Ο- Π θα παψει να θεωρει τον εαυτό του αριστερό ; ειναι ποτε δυνατον βρε παιδιά;

    ————————————————-
    Το αν οι Πρασινοι ειναι αριστερά η Δεξια η Πρασινοι ειναι κατι που μπορει μεν να το ψηφιζουν οι .πρασινοι
    αλλά αφορά και πως το αντιλαμβαενται ο κόσμος και οι επιστημονες ..
    — ενα παραδειγμα
    οπως ξερεις το Λαος δεν θεωρει τον εαυτό του ακροδεξια ..
    ελα ομως που οι πολιτικοι επιστΗμονες και ολος ο κόσμος τους θεωρει;
    (ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΎ Πασοκ και Συνασπισμου τους τοποθετουν πολ. επιστηονες με βαση μετρησεις γνωμης)

    Και εν τελει για να σκεφτουμε
    Η ακροδεξια δεν θεωρει οτι ειναι ακροδεξια
    η Ν. Δ δεν θεωρει οτι ειναι Δεξια
    το ΚΚΕ δεν θεωρει οτι εχει καμμια σχεση με τον ορο αριστερά αλλα μόνο με τον κομμουνισμο …»
    ΤΟ πΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΆ
    το Συριζα θεωρει οτι ειναι αριστερά
    και οι Ο-Π θεωρουν οτι ειναι ..Πρασινοι
    Τελικά αυτος ο αξονας Δεξια Αριστερά εχει μεινει γεματος τρυπες ..ασε που του λειπει η Δεξια πλευρά και εχει μενει μόνο κΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΙς ΑΡΙΣΤΕΡΆ

  58. και ότι “οι μισοί σχεδόν σύνεδροι επέμεναν ως το τέλος στο πολιτικά αυτοκτονικό σύνδρομο της «Μακεδονίας σκέτης», υιοθετώντας παράλληλα ένα μακροσκελές ευχολόγιο υπέρ της σύνθετης ονομασίας” »
    Καλά αυτο ειναι ΧΟΝΤΡΟ ΨΕΜΜΑ ..Ψεμματουρα ..πως το λένε
    και οι μισοι και ..επεμεναν .
    απο τον Νου του ολα ταβγαλε .. Ε τι περιμενες ;περιμενες και τιποτε αλλο ..;

  59. ωχ
    κοιτα το »ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΎ Πασοκ και Συνασπισμου τους τοποθετουν πολ. επιστηονες με βαση μετρησεις γνωμης)
    αφορά στους Ο-Π ΚΑΙ ΟΧΙ

    ΣΤΟ…λΑΟς
    (ΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜοΝΕς ΞΕΡΕΙς ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ .. )

  60. »Μισό να κάνω ένα τηλέφωνο.

    Μόλις ρώτησα τον Χρυσόγελο.
    Το κείμενο για το “Μακεδονικό” όπως κατέβηκε απο την επιτροπή έτσι και ψηφίστηκε. Δεν υπήρχαν διαφωνίες πόσο* μάλλον “οι μισοί σχεδόν σύνεδροι”.
    Άρα σε αυτο έχεις δίκιο.»
    Ε δεν του κανεις του Χρυσογελου(μιας και τουχεις το θαρρος) αλλο ενα τηλεφωνο (αμα θες στο πληρωνω) για να του πεις να παει εκει και να γραψει εκει μεσα οπου γινεται η παραπληροφορηση οτι

    αυτό “οι μισοί σχεδόν σύνεδροι”. ειναι μια ΨΕΥΤΙΑ και μιση ;
    (Γιατί εμενα με… κοβει)
    αντε

  61. δες κιαυτό..Ειναι η απαντηση στα 21 σαλέπια

    Μη κουρασαν οχι οι απαντησεις βεβαια οσο οι κοινοτοπιες των σαλεπιων …
    http://nosferatos.blogspot.com/2009/07/21.html

  62. […] ΕΠΙΜΗΘΕΙΣ ΔΕΣΜΩΤΕΣ! […]


Σχολιάστε