Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Μερικές σκέψεις για τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε στο 40ο φύλλο της εφημερίδας “δρόμος” το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010, στην σελίδα 30 και στην στήλη “στο προαύλιο”.

 

 

Τελικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, από τα δύο «μεγάλα» κόμματα, που έχει δημιουργήσει φοβικό σύνδρομο στον ελληνικό λαό. Δουλεμένη και καλοσχεδιασμένη μαζική πλύση εγκεφάλου. Τώρα το κατάλαβα, με τα αποτελέσματα αυτών των αυτό-διοικητικών εκλογών ίσως γιατί είμαι πλέον σε μία ικανή ηλικία για να συνειδητοποιώ τι παίζεται… Δηλαδή, έχουμε μία αποχή της τάξεως του 52% που τελικώς βοηθάει το δικομματισμό, καθώς και τους μη-απέχοντες να δίνουν ψήφους σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η Αριστερά παίρνει σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερα ποσοστά από τους «πράσινους» και τους «μπλε» ξεχωριστά, αλλά είναι τόσο διασπασμένη και αυτό δεν φαίνεται. Προβληματική κατάσταση και αναρωτιέμαι, αντιστρέψιμη; Κατά τη γνώμη μου, δύσκολα αναποδογυρίζει το συγκεκριμένο «βαρέλι».

Αναλύοντας τα επιμέρους προβλήματα: Η αποχή στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. Δεν είναι λύση, είναι πολιτική άγνοια και άγνοια για τα κοινωνικά προβλήματα. Στην ραδιοφωνική «ελληνοφρένεια» άκουσα ένα ακροατή να είχε δηλώσει «Εσείς που απείχατε λέτε πως δεν θέλετε τον Παπανδρέου για πρωθυπουργό. Αλλά, αν είχατε ψηφίσει τότε δεν θα ήταν και δικός μας, &$^@*^$#».  Αυτή η συγκεκριμένη δήλωση, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Το ότι κάποιοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σημαίνει πως είναι είτε εθισμένοι είτε φοβισμένοι. Ο εθισμός προέρχεται από την έλλειψη δύναμης του ανθρώπου για αλλαγή, για να αντιμετωπίσει το άγνωστο. Ο φόβος… από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για προκήρυξη Εθνικών εκλογών.   

Η Αριστερά χρειάζεται ένα «συνασπιστή» των ιδεών. Είναι σημαντικό να υπάρξει εγκαίρως, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα δυναμικό, με ενέργειες (πορείες, εκδηλώσεις, ενημερώσεις) που τις έχει ανάγκη ο λαός. Αυτές θα είναι το αναζωογονητικό φάρμακό του, θα είναι εκείνες που τον ενθαρρύνουν να συνεχίσει την προσπάθεια του.

Κάπως έτσι την είδα εγώ τη φάση. Δεν ξέρω τι να περιμένω, σε τι να ελπίζω. Τα μάτια ενός έφηβου είναι απαισιόδοξα και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που καλείται να λύσει η κοινωνία (εξαιρώ τη κυβέρνηση γιατί αν ασχοληθεί παραπάνω  θα τα κάνει χειρότερα). Πάρτε δίκαιες αποφάσεις και θα ταχθώ μαζί σας, αλλιώς θα με βρείτε μπροστά σας ως εχθρό.       

Έφηβος

Χωρίς σχόλια to “Μερικές σκέψεις για τις εκλογές”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: