Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω

Δημοσιεύτηκε στο 30ο φύλλο στον “παράδρομο” της εφημερίδας “δρόμος” το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου  2010, στην σελίδα 31 και στην στήλη “στο προαύλιο”. 

 

Ο ΣΥΝ κατέληξε στην υποψηφιότητα του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου αλλά θα μπορούσε να συγκαταθέσει και σε μια υποψηφιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις. Την πρόταση δεν υπερψήφισε το Αριστερό Ρεύμα η οποία πρότεινε την συγγραφέα Νάντα Βαλαβάνη την οποία πρότεινε  σαν εναλλακτική λύση της δική του υποψηφιότητας και ο Αλέκος Αλαβάνος ο οποίος μάλιστα έχει θέσει και χρονικό ορίζοντα που θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις. Στην λύση Μητρόπουλου δεν συμφωνεί και το Μέτωπο γιατί δεν πληροί τις 3 προϋποθέσεις που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ «κάτω το Μνημόνιο», «κάτω ο Καλλικράτης», «κάτω η κυβέρνηση»).

Είχα την εντύπωση ότι με την αποχώρηση του κ. Κουβέλη και της ομάδας του από τον ΣΥΝ τα πράγμα θα ήταν πιο εύκολα σε επίπεδο συντονισμού και αποφάσεων.

Αλλά μάλλον η σημερινή αριστερά έχει σημαντικές αγκυλώσεις που θα την κρατήσουν για πολλά χρόνια στο περιθώριο της ιστορίας και μάλιστα σε μια εποχή που θεωρείται προνομιακή για τον δικό της λόγο και πράξη.

Όταν και εάν τελικά αποφασίσουν σε μια ενιαία λύση, τότε θα είναι τόσο κουρασμένος και φθαρμένος ο κόσμος που δεν θα έχει το κουράγιο να τους παρακολουθήσει.

Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω καμία διάθεση να περιμένω και να χάσω τα χρόνια μου παρακολουθώντας ανοησίες σαν αυτή που, τόσες μέρες, παρακολουθώ. Είμαι πολύ μικρός και η ζωή που είναι μπροστά μου θέλω να είναι πιο ενδιαφέρουσα από αυτή που μου προτείνει η σημερινή Αριστερά. Εγώ θέλω μια Αριστερά που θα μου προσφέρει όραμα, ενώ με διδάσκει γραφειοκρατία και μικροαστική μνησικακία.

Κρίμα γιατί ο λαός που υποφέρει δεν έχει μια αριστερά αντάξια των συνθηκών.

Έφηβος

3 Σχόλια to “Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω”

 1. Πες τα μικρέ!!!

 2. Δεν βλέπει η Αριστερά οτι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι που τόσα χρόνια ξέρει καλά. Κρατάει για το ΠΑΣΟΚ και το ρόλο της κυβέρνησης και το ρόλο της αντιπολίτευσης. Έτσι δεν μένει χώρος για τους άλλους.

  Αυτό το έκανε πολύ καλά τον καιρό του Ανδρέα. Αλλά μοιάζει οτι πάλι το προβάρει.

  Σγουρός (ΠΑΣΟΚ που θεωρούν μονόδρομο το μνημόνιο αλλά και αυτοί που βλέπουν τις εκλογές αυστηρά αυτοδιοικητικά)
  Δημαράς (ΠΑΣΟΚ που έχουν επιφυλάξεις και ίσως διαφωνούν με το μνημόνιο)
  Μητρόπουλος (ΠΑΣΟΚ που πολεμούν το μνημόνιο)

  και η αριστερά;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: