Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Κατευθύνσεις vs Γενική Παιδεία

Δημοσιεύτηκε στο 18ο φύλλο στον “παράδρομο” της εφημερίδας “δρόμος” το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, στην σελίδα 30 και στην στήλη “στο προαύλιο”. 

      Τέλειωσα την 2α λυκείου πριν μια ημέρα, ανήκω στην θετική κατεύθυνση και του χρόνου στην τεχνολογική κατεύθυνση. Αναγκάζομαι να επιλέξω κατεύθυνση λόγω του συστήματος.
       Παρόλα αυτά η γενιά των πατεράδων μας παρότι είχε τις δέσμες, έκανε δουλεία και στα μαθήματα γενικής παιδείας, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαπαιδαγώγησης. Αυτό έχει ως συνέπεια η προηγούμενη γενιά να έχει μεγαλύτερο πλήθος γνώσεων από εμάς. Τρανό παράδειγμα, ο «δύσμοιρος» ο πατέρας μου, που όταν έγραφα αρχαία μετέφραζε Αντιγόνη με άνεση.. (Ενώ είχε κοπεί στα αρχαία, όταν πήγαινε σχολείο) για να με βοηθήσει. Εγώ δεν μπορούσα να το μεταφράσω.
        Πως εμείς, λοιπόν, η εξειδικευμένη αυτή γενιά θα εκφέρουμε πολιτική γνώμη ή γενικότερα οποιαδήποτε τύπου γνώση; Πως θα ανταγωνιστούμε, ακόμα και στην αγορά, την αποσυρόμενη πλέον γενιά των πατεράδων μας; Πως θα αφήσουμε το δικό μας στίγμα στην ιστορία αυτού του κόσμου;
       Συνεχίζοντας, εμείς οι νέοι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε το τρέχον σύστημα για το δικό μας καλό και αν όχι για εμάς τότε προφανώς για τους διαδόχους μας στα θρανία.
       Η γενική παιδεία, κατά τη γνώμη μου, είναι η απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα. Μια βάση δεδομένων γενικής παιδείας βοηθάει την κριτική σκέψη κάθε ατόμου και προωθεί την λογική. Έχουμε φτάσει στον πάτο, το βαρέλι έχει τρυπήσει και αυτό πρέπει να υπάρξει ριζική αναδιοργάνωση όλων των θεσμών

Υ.Γ: Ποιος μας θέλει αμόρφωτους;
Υ.Γ2: Κακόβουλα σχόλια, όπως ο Αρσένης αυτά δεν έκανε (και τι πέτυχε τελικά;), θεωρούνται μη λεχθέντα.

Έφηβος

Ένα Σχόλιο to “Κατευθύνσεις vs Γενική Παιδεία”

  1. […] post by Έφηβος var addthis_language = 'en'; Filed under Uncategorized ← Media, Sponsorship […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: