Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

 

Δημοσιεύτηκε στο 16ο φύλλο στον «παράδρομο» της εφημερίδας «δρόμος» το Σάββατο 05 Ιουνίου 2010, στην σελίδα 31 και στην στήλη «στο προαύλιο». 

 

     Διαβάζω 11 ώρες την ημέρα, ξεκινάω από της 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ κάνοντας κάποια διαλείμματα για φαΐ και παιχνίδι (λίγο μπάσκετ, λίγο υπολογιστή, λίγο οι φίλοι) γιατί έχω να βγάλω 8 κεφάλαια.
11 ώρες, 8 το πρωί, 8 το βράδυ, 8 κεφάλαια. 11888.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Το Υπουργείο Παιδείας μετονομάστηκε με την καινούργια κυβέρνηση σε “Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων”.
Το μήνυμα που επικοινωνεί ο τίτλος είναι ξεκάθαρο : Οι υπουργοί εκπαιδεύονται (μαθαίνουν) στην πλάτη μας δια βίου (ή για όσο καιρό θα τους ανεχόμαστε), ενώ εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τον σταυρό μας (εδώ το «…και Θρησκευμάτων»).
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα με το κορμί του. Πάγκαλος από το “παντός κάλλους”, “ο πανέμορφος”, με απαλειφή του ενός «λ» λόγω οικονομίας και ΔΝΤ. 
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Ο πρωθυπουργός είναι ένας εργάτης από την ομογένεια, που έκανε όλα τα ταπεινά επαγγέλματα που υπάρχουν στην γη (και κανένα σοβαρό). Εγώ, για παράδειγμα, τον έχω δει με σκούπα να σκουπίζει σάλες. Αυτός είναι και ο λόγος που με μέτρα και νόμους, προσέχει τους χαμηλόμισθους, στηρίζει τους συνταξιούχους και τους αδύναμους ανθρώπους.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Το κοινοβούλιο παραχωρεί στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Οικονομικών δικαιώματα που μέχρι χτες έπρεπε να περάσουν από αυτό. Τους δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουν και να υπογράφουν ερήμην του κοινοβουλίου συμφωνίες με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Ενώ έχουμε “σοσιαλιστική” κυβέρνηση;
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Η “σοσιαλιστική” κυβέρνηση παίρνει τα δάνεια που έχει συμφωνήσει και στηρίζει τις ξένες και ντόπιες τράπεζες. Την ίδια ώρα οι μικροσυνταξιούχοι μετρούν πολύ γρήγορα τα λίγα χρήματα της σύνταξης που πλέον παίρνουν. Οι μικροέμποροι μετρούν τις μύγες που σκοτώνουν. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μετρούν τους συναδέλφους που χάνουν καθημερινά την δουλειά τους.
Ενώ έχουμε “σοσιαλιστική” κυβέρνηση;
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Το πότε η “οργή του λαού” θα ξεσπάσει και θα εκδηλωθεί είναι ένα ερώτημα που ζητά την απάντησή του.  Θα είναι σε ένα μήνα, τον Σεπτέμβριο, σε έξι μήνες; Μέχρι τότε μπορείτε να απολαύσετε τα μέτρα που σας υποσχέθηκαν προεκλογικά. Ένας ένας στην σειρά για να μοιραστείτε τα “λεφτά που υπάρχουν”. 
Ενώ έχουμε “σοσιαλιστική” κυβέρνηση;
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

     Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ακόμη άλλο ένα γεγονός με προβληματίζει. Ο αρχηγός της κυβέρνησης περηφανεύεται ότι είναι πρόεδρος στην “Σοσιαλιστική Διεθνή”. Είπαμε, είμαστε σοσιαλιστική χώρα με σοσιαλιστική κυβέρνηση, να μην το ξεχνάμε. Ένας αντιπρόεδρος στην “Σοσιαλιστική Διεθνή” είναι ο υπουργός άμυνας του Ισραήλ που διέταξε την σφαγή της ανθρωπιστικής αποστολής “Ship to Gaza”.
“Σοσιαλιστική” σφαγή αμάχων;
Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!

Έφηβος

5 Σχόλια to “Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!”

  1. Βρε συ Γεράσιμε, όσο πας γίνεσαι και καλύτερος.
    Τυχαίο;
    Δεν νομίζω!

  2. Buzzed.
    случайно? … Не думаю!

  3. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια… Ελπίζω να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Απ’ ότι βλέπεις όμως δεν έχω πολύ χρόνο να ασχολούμαι με το blog καθώς πλησιάζω προς την τελική ευθεία, την τρίτη λυκείου.

  4. […] …o εύχαρις στην εμφάνιση  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα με το κορμί του. Πάγκαλος από το “παντός κάλλους”, “ο πανέμορφος”, με απαλειφή του ενός “λ” λόγω οικονομίας και ΔΝΤ.  Τυχαίο; Δεν νομίζω!!! Έφηβος –> εδώ […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: