Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Τέφρα η καταδίκη μας


Δημοσιεύτηκε στο 14ο φύλλο της εφημερίδας ‘δρόμος’ το Σάββατο 22 Mαΐου 2010, στην σελίδα 31 και στην στήλη “στο προαύλιο“.
 

Η ηφαιστειακή τέφρα πήρε τον δρόμο της πάνω από την Ευρώπη, ανάλογα με το που την έσπρωχναν τα ρεύματα αέρα. Αεροπορικά δρομολόγια ακυρώθηκαν, αεροδιάδρομοι απαγορεύτηκαν, μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έκλεισαν. Ήταν όντως ένα πολύ σημαντικό θέμα.

Έτσι βρήκαν την ευκαιρία τα ΜΜΕ να αλλάξουν την κουβέντα. Πρώτη είδηση η τέφρα, δεύτερη η κρίση. Μπορεί η τέφρα να επηρεάζει με κάποιο τρόπο την ζωή ολόκληρης της Ευρώπης αλλά η οικονομία της Ελλάδας έχει πιάσει πάτο και όχι από την τέφρα. Ο αργός διμερής (4/8 ή 4/4 σε 2 μέρη) ρυθμός του Αργεντίνικου τάγκο έχει αρχίσει σιγά σιγά να φτάνει στα αυτιά μας.

Αλλά το πρώτο θέμα είναι ο οργισμένος λαός, ο απόηχος της τεράστιας μαχητικής διαδήλωσης των εκατοντάδων χιλιάδων αγανακτισμένων. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα, που θα μπορούσαν να τα καλύψουν με μια απλή ενημέρωση και όχι με συζητήσεις που εξισώνουν τα δύο θέματα. Γνωστή η μέθοδος. Στην περίπτωση που δεν βρουν ένα τέτοιο αξιόλογο θέμα, ξεθάβουν μια γιάφκα.

Εδώ ερωτήματα τεράστια δεν έχουν απάντηση ή ακόμη χειρότερα είναι τόσο δύσκολα που έχουν πολλές απαντήσεις.

Ποιοι είναι οι κλέφτες; Τι έγιναν τόσα χρήματα; Ποιοι τα έφαγαν; Θα πληρώσουν; Αυτοί που πλούτισαν σε βάρος όλης της κοινωνίας θα βρεθούν; Είναι η Ελλάδα η κορυφή του παγόβουνου σε μια παγκόσμια κρίση που υποβόσκει; Πρέπει να πεινάσουν όλοι οι Έλληνες για μερικούς που τα άρπαξαν;

Όμως, όπως πάντα, η παραπληροφόρηση και η κατευθυνόμενη πληροφόρηση των ΜΜΕ επισκιάζει τα σημαντικά και ασχολείται με τα δεύτερα. Για μια άλλη φορά η τέφρα θα πέσει πάνω στον πολίτη και θα τον θάψει.

Σε τελική ανάλυση αν ο λαός δεν θέλει τα μέτρα για την σταθεροποίηση, αν ο λαός απαιτεί να δει τους κλέφτες και τους ψεύτες στην φυλακή, αν ο λαός απαιτεί τους ψεύτες, τους μιζαδόρους και βολεμένους εκτός πολιτικής, αυτό θα γίνει. Ποτάμι η οργή του λαού, ποιος μπορεί να το σταματήσει;

Ένα σύννεφο τέφρας σκεπάζει την Ευρώπη…

Έφηβος

2 Σχόλια to “Τέφρα η καταδίκη μας”

  1. […] post by Έφηβος var addthis_language = 'en'; Filed under 160437 ← Pac Man ετών 30! […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: