Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Το “φάντασμα” του περσινού Δεκέμβρη πάνω από την Ελλάδα

Συμβαίνει κάτι εδώ και λίγους μήνες, που μου μοιάζει περίεργο όσο και ελπιδοφόρο. Το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε σιγά – σιγά και δυναμώνει όσο περνάνε οι μέρες.

Οι περισσότεροι που φτάνουν στον «Έφηβο» έρχονται για να διαβάσουν άρθρα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.

Οι περισσότερες αναζητήσεις στα tags είναι για λέξεις όπως :
«Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος»,
«Δεκέμβρης 2008»,
«δολοφονία Γρηγορόπουλου»,
«δολοφονία δεκαπεντάχρονου»,
«Γρηγορόπουλος»,
«φωτογραφίες δεκέμβρη 2008»,
«Gregory»  κλπ.

7145174Απ΄ ότι φαίνεται όσο πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου τόσο ο κόσμος θέλει να πληροφορηθεί ή να θυμηθεί τι έγινε εκείνη την ημέρα πέρυσι, ή ίσως να μάθει τι απόγινε με την δικαστική έκβαση της υπόθεσης. Ίσως για να μάθει αν έχουν στηθεί διάφορες παρεμβάσεις σχετικές και σαν συνέχεια με τα γεγονότα του Δεκέμβρη.

Πίστευα ότι πλησιάζοντας στις εκλογές το ενδιαφέρον θα στραφεί προς τις εκλογές και αυτές οι αναζητήσεις θα μειωθούν. Αλλά δεν έγινε αυτό. Συνέχεια αυξάνουν. Κάθε μέρα και περισσότερο.

Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, όποια κυβέρνηση και να έχουμε μετά τις εκλογές θα πρέπει να διαχειριστεί και την πίεση ενός κινήματος που απ’ ότι φαίνεται δημιουργείτε πλησιάζοντας η 6η Δεκεμβρίου στον απόηχο της περυσινής 6ης Δεκεμβρίου 2008 με αιτήματα που θα ξεπερνούν τα περυσινά και θα έχουν αναφορά και στην κρίση αλλά και σε άλλα προβλήματα.

Από τη μεριά σας (λέω από την μεριά σας, γιατί εγώ ακόμη δεν ψηφίζω), ας φροντίσετε να υπάρχει μια δυνατή αντιπολίτευση που θα υποστηρίξει ένα τέτοιο κίνημα. Σε αντίθετη περίπτωση βλέπω τα κέρδη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου να υπερδιπλασιάζονται ενώ η ανεργία να ανεβαίνει, οι μισθοί να παγώνουν και η κοινωνία των δύο τρίτων να γίνεται μια δυαδική κοινωνία όπου στο ένα άκρο ένας μικρός πυρήνας μόνιμων μισθωτών με διευρυμένες τεχνικές και γνωστικές ικανότητες και στο άλλο άκρο ένας αυξανόμενος αριθμός ανέργων νεόπτωχων, μερικά απασχολούμενων, εποχιακών, εργαζόμενων σε αναμονή, χωρίς κοινωνική προστασία και με χαμηλές αμοιβές*. (*Χάρης Ναξάκης : Πέρα από την κοινωνία των δύο τρίτων)

ANALGESIC_SOCIALISMΗ επόμενη κυβέρνηση, που απ’ ότι φαίνεται θα είναι κατ΄ όνομα  μια σοσιαλιστική, στις συμμαχίες σοσιαλδημοκρατική και στην ουσία μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, στην πράξη θα είναι απλά μια ένεση στο κρατικό καθεστώς που λαβωμένο νοσεί βαρύτατα.
Η αλήθεια είναι οτι οι πολίτες είναι πολύ προβληματισμένοι (φαίνεται απο την βουβή προεκλογική περίοδο), και απ’ ότι λένε δεν θα προσφέρουν αυτή την φορά περίοδο χάρητος. Δεν θα ανεχθούν να τους περιγελάσουν για μια ακόμη φορά.
Αυτή η  καινούργια κρυφονεοφιλελεύθερη κυβέρνηση πρέπει να έχει σαν αντίπαλο δέος στην βουλή, μια πραγματικά μάχιμη αριστερή αντιπολίτευση που θα έχει το θάρρος να υπερασπιστεί, αλλά και γιατί όχι, να ηγηθεί στο κίνημα που απ’ ότι φαίνεται δειλά – δειλά γεννιέται.
 

Οι άνθρωποι που μπορούν να τραβήξουν αυτό το βάρος είναι γνωστοί. Τους γνωρίζετε καλύτερα από μένα.

Σίγουρα δεν είναι αυτοί που έκρυβαν τους διαδηλωτές τους σε δρόμους και σε στενά έξω από τα γεγονότα.
Σίγουρα δεν είναι και οι άλλοι, ο επώνυμος γέροντας  αλλά και οι λιγότερο επώνυμοι και οι λιγότερο ή περισσότερο «γέροντες», που κατάγγελλαν σαν κουκουλοφόρους εμένα αλλά και όλα τα άλλα δεκαπεντάχρονα και δεκαεξάχρονα παιδιά, επειδή διαδηλώναμε.

Και οι δύο προηγούμενοι, επίτηδες έπαιζαν με το μυαλό και μπέρδευαν την συνείδηση του κόσμου, με σκοπό να μας ταυτίσουν με τους εγκάθετους που έσπασαν την Αθήνα, ώστε να σπιλώσουν και να καταστείλουν το κίνημά μας με αντάλλαγμα λίγα ψηφουλάκια. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

  

Έφηβος : Δεκέμβρης 2008   https://efhbos.wordpress.com/2008/12/

2 Σχόλια to “Το “φάντασμα” του περσινού Δεκέμβρη πάνω από την Ελλάδα”

  1. Ας μαντέψω :

    Αυτοί που έκρυβαν τους διαδηλωτές τους σε δρόμους και σε στενά έξω από τα γεγονότα να υποθέσω οτι ήταν το ΚΚΕ;

    O επώνυμος γέροντας είναι ο Λεωνίδας;

    Οι οι λιγότερο επώνυμοι και οι λιγότερο ή περισσότερο “γέροντες” είναι οι ανανεωτικοί του ΣΥΝ;

  2. Αν στην τρίτη κατηγορία προσθέσεις τους «δημοκρατικούς» δημοσιογράφους που μέχρι σήμερα σκίζουν τα ρούχα τους όταν μιλάνε για το θέμα, είσαι μέσα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: