Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Πράσινος ιστός εκατ. € πάνω από την SuperLeague

 

 

toro_cant_hearΜόλις τέσσερις αγώνες  μετά την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος  είναι πλέον εμφανές ότι φέτος κάτι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Ήδη κάποιοι  έχουν αρχίσει να το σχολιάζουν  σε σωστή ή σε λάθος βάση καθώς ακόμα τα στοιχεία δεν είναι επαρκή για να βγει το τελικό συμπέρασμα.

 Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις σε αυτή τη ζωή για να βγάλουμε συμπέρασμα σε ένα νεφελώδες τοπίο θα πρέπει να ακολουθήσουμε την αμερικανική παροιμία που μας προτρέπει να ακολουθήσουμε το χρήμα (follow the money).

 ‘Oπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα συμβαίνει μια παγκόσμια πρωτοτυπία η οποία έρχεται σε καταφανή αντίθεση τόσο με τα χρηστά ήθη όσο και με το fair play. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας η COSMOTE είναι ταυτόχρονα χορηγός σε 5 από τις 16 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα!

Πιο συγκεκριμένα  όπως μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε κάνοντας μια απλή περιήγηση  στις ιστοσελίδες των ομάδων της Superleague η θυγατρική  του Ο.Τ.Ε.  είναι χορηγός στην ομάδα του Άρη,  του  Ατρόμητου, της Λάρισας, της ΑΕΚ  και φυσικά του Παναθηναϊκού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία απέφυγε να ανακοινώσει το ύψος των χορηγιών αυτών ενισχύοντας έτσι την παραφιλολογία γύρω από την σκοπιμότητα τους. Είναι προφανές ότι η COSMOTE  είναι πασίγνωστη στο πανελλήνιο καθώς αποτελεί την πρώτη εταιρία κινητής τηλεφωνίας  στην Ελλάδα και συνεπώς δεν έχει καμία ανάγκη περαιτέρω προβολής και μάλιστα μέσω 5 ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.

 Γιατί λοιπόν η εταιρία ξοδεύει ένα απροσδιόριστο ποσό χρημάτων προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς ;

Η συγκεκριμένη ερώτηση αποκτά περισσότερη βαρύτητα καθώς οι συγκεκριμένες αυτές ομάδες  έχουν εκχωρήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στην ανταγωνίστρια Forthnet (NOVA)  της μητρικής εταιρίας της COSMOTE  που δεν  είναι άλλη από τον Ο.Τ.Ε. ο οποίος προσπαθεί να λανσάρει στην αγορά το δικό του πακέτο ip-Tv το οποίο προς το παρόν μεταδίδει μόνο παιχνίδια του εξωτερικού γεγονός που καθιστά αδύνατη την απόκτηση οποιουδήποτε σημαντικού μεριδίου αγοράς. Έχουμε δηλαδή και δεύτερη παγκόσμια πρωτοτυπία στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου θυγατρική εταιρία ενισχύει με χρήματα ομάδες οι οποίες ενισχύουν ανταγωνιστική εταιρία της μητρικής και μάλιστα στο ίδιο προϊόν (μεταδόσεις αγώνων ποδοσφαίρου). Ένα ενδιαφέρον ερώτημα στο οποίο κάποια στιγμή θα έπρεπε να απαντήσει ίσως η διοίκηση του Ο.Τ.Ε.

 

Κάποιοι κακεντρεχείς παρατηρητές θέλουν να πιστεύουν ότι οι χορηγίες αυτές έχουν σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια πτώσης της 14χρονης κόκκινης αυτοκρατορίας στο ελληνικό πρωτάθλημα . Κατά διαβολική σύμπτωση προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και η εξαιρετικά χλιαρή αντίδραση της ομάδας του Άρη μιας δηλαδή εκ των πέντε ομάδων που χορηγούνται από την COSMOTE  στην περίφημη φάση του πέναλτι της προ περασμένης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Υπ’ αυτό το πρίσμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον το προσεχές ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ όπου μετά την τρελή πορεία του αντίπαλου δέους σε Ευρώπη και Ελλάδα η νίκη του Παναθηναϊκού καθίσταται επιτακτική αν θέλει να διατηρήσει στο ελάχιστο τις ελπίδες του για την κατάκτηση  του  πρωταθλήματος μετά από αρκετά χρόνια. Ίσως όλα αυτά να είναι ατυχείς συμπτώσεις και τα περί του αντιθέτου λεγόμενα να αποτελούν κακοήθη σχόλια των αντιπάλων. Ίσως επίσης ο διορισμός ως παρατηρητή  στο επικείμενο ντέρμπι του κ. Δούρου να είναι επίσης μια ακόμα άτυχη σύμπτωση. Ίσως πάλι και όχι…

 

πηγή Σοφοκλέους 10 : http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/——-superleague-2009092414858/

Για την αντιγραφή

Έφηβος

11 Σχόλια to “Πράσινος ιστός εκατ. € πάνω από την SuperLeague”

 1. Επιτέλους να ένα, αντικειμενικό, ουσιαστικό και με στοιχεία άρθρο.

  Εύγε νεαρέ μου! Εύγε!!!

 2. Πολύ σωστά τα λές.

 3. Πολύ ωραίο άρθρο.

 4. Αν υιοθετείς αυτή την άποψη μικρέ, πρέπει να μεγαλώσεις…
  Ούτε χλιαρή αντίδραση υπήρξε απο Αρη επίσης… Και υπάρχουν πολλές πιο περιφημες φάσεις. Και μάθε καλύτερα σε πιο άρμα ανήκει ο Αρής, αν είναι σε αυτο του Ολυμπιακού ή σε αυτό του Παναθηναϊκού…

  Γενικά, είναι πολλά που θα πρέπει να μάθεις προφανώς για το παρασκήνιο στην ελλάδα…

 5. @coachp Βρε κύριε προπονητά. Δεν πρόσεξες όλα τα προηγούμενα απο σένα σχόλια; Δεν πρόσεξες ποιός υπογράφει;
  Σωκράτης Κ.
  Πέτρος Κ.
  Ελένη Κ.

  Έφηβε, τελικά έχεις πολύ χιούμορ. Αλλά δεν σε καταλαβαίνουν όλοι.

 6. Δεν μας εξηγεί ο ανώνυμος αρθρογράφος, όχι ο Έφηβος – που απλά το αντέγραψε, γιατί η Cosmote πληρώνει για να ρίξει την Κόκκινη Δυναστεία – και όχι αυτοκρατορία. Άρα έχουμε μια προπαγάνδα, Κάτι πολύ συνηθισμένο από τους λακέδες του Πρακτοράκου.

  Άλλη μια εκδοχή του παραμυθιού χωρίς δράκο, περί δήθεν οργανωμένης προσπάθειας απαξίωσης της ομάδας του Λιμανιού. Οι οχτροί ελλοχεύουν και μας πολεμάνε! 😯

  Μπα, δεν πιάνει.

 7. Σωστά, σωστά. Σημείωνε λάθος. Δεν κοιτάω τα σχόλια μωρέ, μου το στείλανε με υπερσύνδεση και διαβασα μόνο το κειμενο. Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες…

 8. Δεν είναι πειστικό οτι η Cosmote και ο ΟΤΕ προσπαθούν να ρίξουν τον πρώην και νυν σύμμαχο τους σε πάμπολλα δημόσια ελληνικά και διεθνή έργα.

  Πάντως είναι προς απάντηση γιατί έχουν επιλεγεί αυτές οι 5 ομάδες.
  Δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν ήταν μία. Μια εταιρεία είναι χορηγός μια ποδοσφαιρικής ομάδας. Τι το πιο συνηθισμένο. Αλλά χορηγός σε πέντε ανταγωνιστικές δεν ακούγεται καλά.
  Επίσης είναι προς απάντηση να ανακοινωθεί το ύψος των χορηγιών, αν αυτό δεν έχει γίνει όπως λέει το άρθρο.

 9. @coachp
  Γιατί πρέπει να μεγαλώσει; Άσε τον να έχει τους ρυθμούς του.

  Ενώ έχω ακούσει τόσα και τόσα για λάθος σφυρίγματα στο ΑΕΚ ΟΣΦΠ, για παράπονα του Άρη δεν έχω ακούσει τίποτα. Για γράψε μου κανένα λινκ που να με βγάζει ψεύτη.

  Αλήθεια σε ποιό άρμα είναι ο Άρης; Από πότε; Πως εκδηλώθηκε αυτό τα τελευταία χρόναι; (πως αποδεικνύεται;)

 10. Ρε παιδιά και η Vodafone που είναι χορηγός του Ολυμπιακού (όχι κεντρικός πλέον, αλλά παραμένει στους χορηγούς), είναι επίσης στα Γιάννενα, στον Πανθρακικό και δεν θυμάμαι που άλλού. Επίσης, η Wind είναι σε Πανιώνιο, Τρίπολη και σε άλλες ακόμα ομάδες. Που είναι το περίεργο;

 11. Επειδή με «μάλωσαν» επειδή δεν απαντάω εδώ, αλλά αλλού, νάμε!!!

  Αλλά δεν έχω κάτι να πω. Ό,τι είχα να πω το είπα με το κείμενο και με τα 3 πρώτα σχόλια που είναι προφανώς fake και είναι δικά μου (προφανώς).

  Αλλά μια και μπήκα πάρτε δώρο ένα video.

  Ο φίλος μου είναι Παναθηναϊκός. Παρ’ όλα αυτά το διασκεδάζει τραγουδώντας τα συνθήματα του Ολυμπιακού.
  Μάθετε κάτι απο τον φίλο μου. 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: