Έφηβος
αναζήτηση του αδύνατου

Ο καθηγητής μου Μελέτης Μελετόπουλος…

πρόεδρος στους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ”.

 

 

Από τα  blogs ενημερώθηκα για την δημιουργία νέου κόμματος με το όνομα “Δημοκρατικοί”. Ήταν μεγάλη η έκπληξη μου όταν διάβασα το όνομα του προέδρου : Μελέτης Μελετόπουλος.

 

Στη συνέχεια διάβασα το βιογραφικό του νέου προέδρου και σιγουρεύτηκα ότι πρόκειται για τον καθηγητή μου στο μάθημα της “Οικονομίας”.

 

Την άλλη μέρα στο σχολείο του ευχήθηκα :

– «Συγχαρητήρια κύριε πρόεδρε! Καλή επιτυχία».

– «Για ποιο λόγο παιδί μου»;

– «Για την εκλογή σας στη θέση του προέδρου του κόμματος των “Δημοκρατικών”».

– «Για εσάς, παιδί μου, θα είμαι πάντα ο καθηγητής σας».

 

 

 

Ο καθηγητής μου κ. Μελέτης Μελετόπουλος είναι ένας δάσκαλος που γνωρίζει το αντικείμενο του πολύ καλά, πράγμα που θα το διαπιστώσετε αν δείτε το βιογραφικό του.

 

 

Φέτος έχουμε διδαχθεί για τον Κεϋνσιανισμό, την θεωρία των κύκλων στην οικονομία και για το πρόβλημα της ανεργίας και τρόπους λύσης του κλπ.

 

 

Κεϋνσιανισμός : Στην οικονομική θεωρία του “Κεϋνσιανισμού”, ο Κέυνς προβάλλει μια οικονομία όπου τα κατώτερα στρώματα έχουν βοήθεια από το κράτος. Διότι, απ’ ότι  ισχυρίζεται, αν υπάρχει κίνηση των χρημάτων τότε η κοινωνία ευημερεί. Ενισχύοντας, λοιπόν τα κατώτερα στρώματα τους δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτήν την κίνηση και έτσι βοηθούν να δουλέψει το  μοντέλο.

 

Θεωρία των Κύκλων στην Οικονομία : Η θεωρία των κύκλων στην οικονομία διδάσκει ότι υπάρχουν πάντα μερικές φάσεις όπου περνάει η οικονομία. Αυτές είναι : της ανάπτυξης, της ευημερίας, της κρίσης και της ύφεσης. Ένας οικονομικός κύκλος χαρακτηρίζει απόλυτα αυτές τις φάσεις, επιπλέον οι κύκλοι διακρίνονται σε βραχείας διάρκειας, μέσης διάρκειας και μακράς διάρκειας (ή κύκλος Kondratieff). Το πρώτο είδος κύκλων διαρκεί 2-5 χρόνια το δεύτερο 5-8 χρόνια και το τρίτο 50 χρόνια περίπου.

 

Ανεργία : Υπάρχουν διάφορα είδη ανεργίας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μερικά από αυτά είναι η εποχιακή ανεργία, η γκρίζα ανεργία, η ανεργία τριβής κα. Κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τον δικό της τρόπο αντιμετώπισης. Για παράδειγμα η ανεργία τριβής σχετίζεται με τους άμεσα απολειμμένους και αντιμετωπίζεται εύκολα με οργανωμένα συστήματα ευρέσεως εργασίας. Όμως υπάρχουν είδη ανεργίας που αντιμετωπίζονται δύσκολα όπως η γκρίζα.  Η γκρίζα ανεργία σχετίζεται με άτομα που έχουν τελειώσει ένα ανώτατο επίπεδο σπουδών και εργάζονται σε κατώτερες θέσεις χωρίς να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους (πχ ένας αρχιτέκτονας εργάζεται σαν ταξιτζής).

 

 

 

(Είδατε πόσο καλά έχω διαβάσει το μάθημα του προέδρου;  Αν χρειαστεί υπουργό οικονομικών είμαι εδώ και είμαι έτοιμος. Σιγά μην παραμείνω μια ζωή “Γενικών Καθηκόντων” στην αναξιόπιστη μιζοκυβέρνηση της απάτης και της ρεμούλας του Allu http://pentanostimi.blogspot.com/2008/10/blogpost_04.html 😈 )

 

 

 

11 Σχόλια to “Ο καθηγητής μου Μελέτης Μελετόπουλος…”

 1. Άντε, μετά τους «δημοκρατικούς» να βρεθεί ακόμα μια παρεϊτσα να ιδρύσει τους «ρεμπουμπλικλικάνους». Να γίνουμε όπως Αμερική…

 2. …δηλαδή όποια πέτρα και να σηκώσουμε είναι ο Έφηβος απο κάτω…

  ενα περίεργο πραμα…

 3. @NikosP Ναι ναι… Ρυθμιστικός παράγοντας. 🙂 .

 4. @AlluFunMarx Τώρα που πήγε ο Κυριάκος στην ορκωμοσία έχει αρχίσει να φυσάει ένας άνεμος Αμερικής. Δεν το νοιώθεις;

 5. αναξιόπιστη μιζοκυβέρνηση της απάτης και της ρεμούλας του Allu ;;;;;

  …και δεν είδα διάψευση απο τον Αλλού!!!

 6. @ Καναλιώτη:
  Διαψεύδω κατηγορηματικά και μετά βδελυγμίας, ότι είμαι από Καλαμάτα και ξέρω από καλό λάδι…

 7. @Allu Επιτέλους να μια σωστή κουβέντα εδώ μέσα. Μεστή, περιλιπτική και επι του θέματος. Δηλαδή πάνω απ’ όλα βαθύτατα ΠΟΛΙΤΙΚΗ. 🙂

 8. Aς ξεκινήσουμε από τις ευρωεκλογές.
  Οι Δημοκρατικοί είναι μια καλή αρχή για το τόπο.

 9. […] Ο καθηγητής μου Μελέτης Μελετόπουλος… […]

 10. […] που είναι πρόεδρος στους “Δημοκρατικούς”. https://efhbos.wordpress.com/2009/01/25/meletis_meletopoylos/ Με την κατάθεση ψηφοδελτίων των «Δημοκρατικών» για […]

 11. Διαβάστε την συνέντευξη που μου έδωσε ο πρόεδρος των Δημοκρατικών Μελέτης Μελετόπουλος στις 27/09/2009, δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές (4/10/2009)

  https://efhbos.wordpress.com/2009/09/27/m_meletopoulos/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: